-10% DE DESCOMPTE A LA PRIMERA COMPRA AMB EL CODI FARMACIA10

Un antidiabètic per a la cura dels danys cerebrals.

neuron-network1

Introducció

 

Un antidiabètic -medicament per a la diabetis -, la metformina, té un efecte secundari molt interessant.

Segons una investigació de la Universitat de Toronto, la metformina pot ajudar a les cèl·lules mare del cervell a convertir-se en cèl·lules nervioses. El descobriment podria conduir a un nou enfocament per al tractament de persones amb lesions cerebrals o malalties neurodegeneratives.

Vídeo

 

Si agafes les cèl·lules mare que resideixen normalment en el nostre cervell i d’alguna manera utilitzes el fàrmac per a recultar-les per a que es converteixin en cèl·lules neuronals adequades, es pot induir la capacitat de promoure la reparació i recuperació d’alguns de molts trastorns cerebrals i lesions per a les que actualment no hi ha tractament. “, diu la professora Freda Miller, autora principal de l’estudi publicat en Cell Stem Cell.

L’equip d’investigació primer es va adonar que això podria estar succeint quan van descobrir via aPKC-CBP, per “programar” a les cèl·lules mare embrionàries neuronals per produir les neurones. Els seus col·laboradors, en el John Hopkins Medicine, havien descobert que la metformina activa la mateixa via de les cèl·lules del fetge per ajudar a controlar els nivells de glucosa.

Així es van preguntar si la metformina podria activar la mateixa via en les cèl·lules neuronals i fomentar la reparació del cervell. Quan es va provar amb cèl·lules de cultiu, els investigadors van descobrir que la metformina promou la diferenciació de les cèl·lules mare neurals humans i de ratolí.

Es va administrar en ratolins de set mesos d’edat i es va observar la promoció de l’augment en el naixement de noves neurones en el cerebro.“Per tant, la metformina afavoreix la neurogènesi mitjançant l’activació d’una via aPKC-CBP, tant en in vitro com in vivo.“.

La metformina també sembla augmentar la formació de la memòria espacial en els cervells dels ratolins. Quan els ratolins adults que van prendre el medicament van ser sotmesos a una prova de laberint d’aigua, la capacitat d’aprendre i recordar la ubicació d’una plataforma amagada dels ratolins adults es va veure augmentada.

Com a següent pas, seria interessant veure si les persones amb dany cerebral adquirit poden beneficiar-se al prendre la metformina,” diu Miller.

També hi ha indicis que el fàrmac pot tenir beneficis cognitius en les persones amb la malaltia de l’Alzheimer mitjançant la millora de la reparació del cervell. Per altra part, un model de ratolí indicat que retrassa l’aparició del deteriorament cognitiu en persones amb malaltia de Huntington.

Comparteix aquest post

Posts relacionats

efectos de la ansiedad

8 efectes de l’ansietat al cos

L’ansietat, considerada com una resposta natural a situacions d’estrès o perill percebut, pot ser beneficiosa en certes circumstàncies en posar-nos en alerta davant de desafiaments.

Subscriu-te al nostre Blog

Els nostres articles estan escrits per experts en el sector i t’ajudaran a descobrir tractaments o productes revolucionaris que estem segurs que et seran de gran ajuda.

Subscriu-te a la newsletter!

Compartim tot el que cal saber per garantir el teu benestar. No us perdeu cap dels nostres articles.