-10% DE DESCOMPTE A LA PRIMERA COMPRA AMB EL CODI FARMACIA10

Tus i congestió? Alleugeriment instantani amb xarop per a la tos

Jarabe Tos

Quan un refredat, una grip o una afecció respiratòria arriben a les nostres vides, sovint el fan acompanyat d’un convidat no desitjat: la tos. Aquesta irritant sensació a la gola que sembla no tenir fi i que, amb sort, es dissipa després d’uns dies. Per alleujar-la, solem recórrer a un fidel aliat a la nostra farmaciola: el xarop per a la tos. Però què és exactament? Com funciona? Quins són els ingredients i els usos més comuns?

Avui n’explorem les característiques, els beneficis, els possibles efectes secundaris i les recomanacions que cal tenir en compte. Recordeu que abans de prendre qualsevol medicament, és important consultar amb un expert de la salut. A Farmàcia 1896 , estem disponibles per atendre les teves consultes de manera personalitzada sempre que ho necessitis.

Què és el xarop per a la tos?

És un medicament líquid dissenyat per alleujar els símptomes de la tos i irritació de gola. Sovint té un sabor dolç i agradable que el fa més fàcil d’ingerir, especialment per als més petits. Pot ser de dos tipus principals:

 

Tos

 1. Expectorants: S’usen per afluixar i ajudar a expulsar la flegma i la mucositat de les vies respiratòries. Contenen ingredients com la guaifenesina, que actuen augmentant la producció de líquid als pulmons per facilitar l’expulsió de les flegmes. Es recomanen quan hi ha una tos productiva, és a dir, que produeix flegmes i mucositat. Aquest format pot ajudar a afluixar i eliminar aquestes secrecions. És ideal per a casos de grip o refredat.

 

 1. Supressors: Estan dissenyats per calmar la tos, reduint la necessitat de tossir. Contenen ingredients com el dextrometorfà o la codeïna, que afecten el centre de la tos al cervell. Serveixen per a tos seques que no produeixen mucositat o per tractar irritacions de gola.

Com és la composició?

La composició dels xarops pot variar segons la marca i el tipus. No obstant això, alguns ingredients comuns que hi pots trobar inclouen:

 • Glicerina: Un edulcorant i lubricant que ajuda a calmar la gola irritada.
 • Mel: La mel té propietats antibacterianes i suavitzants que poden ajudar a alleujar la tos.
 • Sucre: Utilitzada per millorar el sabor del medicament.
 • Eucaliptus: Aquest ingredient natural té propietats calmants i pot ajudar a alleujar la irritació de gola.

Tos

 

On puc trobar xarop per a la tos?

El mercat compta amb nombroses marques i tipus de xarops. A Farmàcia 1896 podràs trobar el que millor s’adapti a les teves necessitats, ja sigui per alleujar la tos seca, productiva, aguda o crònica.

A continuació, et compartim algunes de les marques més conegudes per alleujar el malestar de la tos:

 • Robitussin: Ve en diferents formats i compta amb fórmules per a la tos seca i productiva.
 • Delsym: En contenir dextrometorfà d’acció perllongada, proporciona alleugeriment durant 12 hores.
 • Mucinex: Ofereix una varietat de productes expectorants per afluixar i eliminar la mucositat.

Mesures generals

A més dels medicaments, hi ha recomanacions que poden ajudar a prevenir o tractar la tos. Alguns d’aquests inclouen:

 • Tenir una dieta rica en fruites antioxidants. Aquestes poden aportar una capacitat descongestionant al cos.
 • Respirar vapor daigua calenta pot alleujar la congestió i la irritació de gola.
 • Evitar fumar i exposar-se al fum de cigarrets o altres irritants.
 • Fer gàrgares amb aigua tèbia amb sal per alleujar la irritació a la gola.
 • Beure suficient aigua per mantenir el cos hidratat.

 

Tos

 

Efectes secundaris i consideracions

Tot i que aquest producte pot ser efectiu per combatre la tos i els seus símptomes, no està exempt d’efectes secundaris. A més, hi ha algunes consideracions per aprofitar al màxim els xarops per a la tos i mantenir la teva salut. A continuació et parlem d’allò més importants:

 1. Somni: Alguns xarops per a la tos, especialment els que contenen dextrometorfan, poden causar somnolència. No has de conduir ni operar maquinària pesada mentre els prens.
 2. Reaccions amb altres medicaments: Assegureu-vos d’informar el vostre metge sobre la compatibilitat amb qualsevol altre medicament que puguis estar prenent.
 3. Ús en nens: Ja que no tots els medicaments són segurs per a nens menors de certa edat, consulta un farmacèutic o pediatre abans de donar-ho als més petits. A més, sempre segueix les indicacions del producte.
 4. Evita l’automedicació: L’ús de xarops només està receptat en casos on calgui. Consulta amb professionals de la salut per saber quin és el producte que t’ajudarà a recuperar-te i mantingues les dosis adequades i la freqüència d’ús.

En conclusió, els xarops per a la tos són aliats útils en la lluita contra la irritació de gola. Tot i això, el seu ús s’ha de fer amb precaució i sota la supervisió d’un professional de la salut quan sigui necessari. Mantenir un enfocament equilibrat en la hidratació, el descans i l’ús adequat d’aquests productes et pot ajudar a suportar les molèsties de la tos i recuperar-te de manera més ràpida i efectiva.

Recordeu que, si teniu algun dubte sobre quin producte és l’ideal per a la vostra situació, sempre és recomanable consultar un professional mèdic per obtenir orientació i cures adequades. A Farmàcia 1896 estarem encantats d´ajudar.

Comparteix aquest post

Posts relacionats

efectos de la ansiedad

8 efectes de l’ansietat al cos

L’ansietat, considerada com una resposta natural a situacions d’estrès o perill percebut, pot ser beneficiosa en certes circumstàncies en posar-nos en alerta davant de desafiaments.

Subscriu-te al nostre Blog

Els nostres articles estan escrits per experts en el sector i t’ajudaran a descobrir tractaments o productes revolucionaris que estem segurs que et seran de gran ajuda.

Subscriu-te a la newsletter!

Compartim tot el que cal saber per garantir el teu benestar. No us perdeu cap dels nostres articles.