-10% DE DESCOMPTE A LA PRIMERA COMPRA AMB EL CODI FARMACIA10

Suplements alimentaris: quins són els adequats per a tu?

suplementos alimenticios

Cada cop són més les persones que busquen millorar la seva salut i obtenir els nutrients necessaris per al funcionament adequat de l’organisme. En aquest context, els suplements alimentaris shan convertit en una alternativa pràctica i convenient per complementar la ingesta de nutrients essencials.

Aquests productes ofereixen una varietat de beneficis, com ara el lliurament concentrat de vitamines, minerals i altres nutrients específics, així com la possibilitat de cobrir deficiències o necessitats particulars, però què són exactament els suplements?, per a què serveixen?, i qui són? pot prendre’ls?

 

Què són els suplements alimentaris i per a què serveixen?

Els suplements alimentaris són productes que estan dissenyats per complementar la dieta regular duna persona. El nostre organisme requereix una certa quantitat de nutrients per funcionar correctament, però de vegades, la nostra alimentació diària pot no aportar-nos aquests nutrients. En aquest cas, els suplements alimentaris són molt útils, ja que la seva funció principal és proporcionar nutrients addicionals i millorar la salut i el benestar de les persones que els consumeixen.

Els suplements poden contenir vitamines, minerals, aminoàcids, àcids grassos i altres substàncies, i es poden presentar en forma de píndoles, comprimits, càpsules, líquids i altres formats.

 

 

Tot i que el seu propòsit principal és suplir deficiències específiques o augmentar la ingesta de certs nutrients, és important esmentar que no s’han de considerar com un reemplaçament d’una alimentació equilibrada i variada, sinó com un complement.

Entre les seves funcions, els suplements alimentaris ajuden a corregir deficiències nutricionals, millorar el rendiment físic, ajudar en la recuperació i el maneig de lesions i assolir metes nutricionals específiques.

Com s’ha comentat anteriorment, els suplements alimentaris serveixen per complementar la dieta, però malgrat això, el seu ús també és recomanable en diverses situacions. És important destacar que els suplements alimentaris no han de reemplaçar una alimentació equilibrada i variada, sinó que s’han d’usar com a complement.

suplements alimentaris

Com sé si he de prendre suplements alimentaris?

És important destacar que en el cas de seguir una dieta equilibrada i variada, rica en fruites i verdures, a priori no cal prendre suplements alimentaris.

Decidir si començar a incloure suplements alimentaris a la teva dieta depèn de diversos factors. És important tenir en compte cada situació personal i consultar amb un professional de la salut abans de començar a prendre qualsevol suplement.

Hi ha certes situacions en què no es recomana prendre suplements. Per exemple, abans d’una intervenció quirúrgica, ja que alguns suplements poden interferir amb la resposta a l’anestèsia, si es té al·lèrgia o intolerància a algun dels components dels suplements, si s’està prenent diversos medicaments alhora, o si es té està embarassada.

Algunes consideracions generals a tenir en compte per saber si pots prendre suplements alimentaris:

 

Avalua la teva alimentació

Primer, assegureu-vos de tenir una dieta equilibrada i variada que inclogui una àmplia gamma d’aliments nutritius. Una alimentació adequada t’hauria de proporcionar la majoria dels nutrients que necessites. A més, si segueixes una dieta saludable i ben equilibrada, és possible que no necessitis prendre suplements alimentaris.

 

Considera les teves circumstàncies personals

Hi ha situacions en què és més probable que es recomani lús de suplements. Gent gran, persones amb restriccions dietètiques (com vegetarians o vegans) o persones amb malalties cròniques o condicions mèdiques específiques (i en general aquelles persones que no poden obtenir suficients nutrients de la seva dieta a causa de raons diverses) poden necessitar complementar la seva dieta amb suplements.

Proteïna en pols suplement

 

Avalua els teus símptomes i necessitats individuals

Si experimentes símptomes com fatiga, debilitat, pèrdua de cabell, pell seca, problemes digestius recurrents o altres símptomes que indiquin deficiència de nutrients, podria ser apropiat considerar la suplementació. No obstant això, és important determinar la causa subjacent daquests símptomes abans de començar a prendre suplements amb lajuda dun professional.

 

Consulta amb un professional de la salut

Si teniu preocupacions específiques sobre la vostra salut o necessitats nutricionals, és recomanable buscar el consell d’un metge, nutricionista o dietista.

A Farmàcia 1896 trobaràs un equip de professionals i experts al camp de la salut i la farmacologia. Pots anar a el nostre establiment o bé contactar amb els nostres farmacèutics via Whatsapp. Nosaltres et podem ajudar a avaluar les teves necessitats individuals i fer proves per determinar si hi ha alguna deficiència nutricional o condicions que requereixin suplementació.

 

 

A més, comptem amb una àmplia selecció de suplements alimentaris i podem orientar-te sobre quins són els millors per a tu, oferint-te informació sobre els ingredients, la dosi adequada i altres aspectes rellevants. Recordeu que sempre és important comptar amb l’assessorament de professionals de la salut abans d’iniciar qualsevol suplementació.

Comparteix aquest post

Posts relacionats

efectos de la ansiedad

8 efectes de l’ansietat al cos

L’ansietat, considerada com una resposta natural a situacions d’estrès o perill percebut, pot ser beneficiosa en certes circumstàncies en posar-nos en alerta davant de desafiaments.

Subscriu-te al nostre Blog

Els nostres articles estan escrits per experts en el sector i t’ajudaran a descobrir tractaments o productes revolucionaris que estem segurs que et seran de gran ajuda.

Subscriu-te a la newsletter!

Compartim tot el que cal saber per garantir el teu benestar. No us perdeu cap dels nostres articles.