-10% DE DESCOMPTE A LA PRIMERA COMPRA AMB EL CODI FARMACIA10

Solucions per a la anorgasmia femenina

Soluciones para la anorgasmia femenina

La anorgasmia femenina és la impossibilitat d’arribar a l’orgasme, tenint present el desig i l’excitació durant la relació sexual. Popularment se li diu “frigidesa”, concepte ja en desús en sexologia i no adequat, ja que fa referència a la falta de desig i excitació, pel que parlem de conceptes diferents.

Tot i que és una de les disfuncions sexuals més comuns, avui en dia segueix sent una veritable frustració per a moltes dones. Les relacions sexuals són molt importants en la parella, tan que m’atreveixo a dir que si el sexe no és satisfactori per ambdues parts, la parella difícilment funcionarà. I ja no és només aquest fet, sinó un altre més important: sentir-nos bé amb nosaltres mateixos i gaudir al màxim de la nostra sexualitat. No és una malaltia, sinó una alteració funcional que amb l’ajuda d’una especialista pot superar-se amb facilitat.

L’orgasme femení és sense dubte una de les millors sensacions que pot experimentar una dona al llarg de la vida. Com podem descriure aquests 10 segons en el que el desig i l’excitació s’uneixen amb carícies, petons, murmuris, imatges, records, fantasies… per donar-nos plaer intens, fulminant, incomparable a qualsevol altre i que culminen amb un període de relaxació i felicitat absoluta? No podem, igual que no podem descriure tampoc el que suposa per a qualsevol de nosaltres no sentir-lo. Per això fem aquest article, en el que farem un petit estudi de les variants d el’anorgasme femení, les seves causes i les possibles solucions.

En l’orgasme femení trobem factors biològics, psicològics i socials, sent aquests dos últims factors els més importants, ja que una dona educada en costums amb sentiments positius cap al sexe gaudirà més d’ell i experimentarà amb major facilitat l’orgasme.

 

Tipus?

 

Segons la seva presentació:

 • Primàries: la dona que mai ha experimentat un orgasme.
 • Secundàries: absència d’orgasmes en dones que sí que els experimentaven anteriorment.

Segons l’origen:

 • Natural: apareix en períodes com l’embaràs, després d’un part, lactància, climateri, vellesa…
 • Patològic: por alteració hormonal, tractament farmacològic, infecció genito-urinaria….
 • Psico-social: costums, educació, vergonya, sentiment de culpa, experiència sexual amb antecedents negatius, baixa autoestima, hipolucricació…

A més a més es pot presentar de forma:

 • Total: la dona no aconsegueix l’orgasme davant de cap estímul.
 • Parcial: l’orgasme apareix només amb determinats estímuls. La dona pot trobar, per exemple, l’orgasme només per autoestimulació, només per estimulació manual de la parella, únicament durant la penetració…
 • Situacionals: orgasmes que només en determinades circumstàncies, estímuls o amb determinades persones.
 • Coital: impossibilitat d’arribar a l’orgasme durant la penetració, però si s’aconsegueix amb carícies, estimulació directa del clítoris… Només el 30% de nosaltres és capaç de sentir l’orgasme només amb la pentració.

 

Causes?

 

 • Causas orgàniques: durant l’orgasme intervenen una sèrie de contraccions dels músculs de la vagina, que augmenten la tensió i produeixen el clímax. Els estímuls que les provoquen apareixen en estructures nervioses situades en el clítoris i en la vagina. Qualsevol alteració (malaltia, medicaments, drogues o un traumatisme) incidiran en l’aparició de l’orgasme. Això passa en la minoria dels casos.
 • Causas psicològiques: l’ansietat provocada per l’expectativa de l’orgasme i el centrar tota l’atenció per a controlar-lo només fan que inhibir-lo. Qualsevol circumstància que afecti sentimental i psíquicament poden desencadenar l’absència d’orgasme (conflicte no resolt amb la parella, dols familiars o amistosos, problemes en el treball, antecedents d’experiències traumàtiques, depressió…)
 • Una estimulació no correcta per part de la parella La nostra parella no ha de saber el què ens agrada, nosaltres l’hem d’orientar.
 • Malalties neurològiques o metabòliques greus (hipotiroidisme, diabetis), tumors…que poden actuar sobre l’aparició de l’orgasme.
 • Tactament farmacològic amb narcòtics, antidepressius i sedants.

orgasme

 

Solució?

 

El primer i més important és sentir-nos bé amb nosaltres mateixes i amb la parella, amb la qual hem de parlar del tema, veure quin és el problema i intentar buscar una solució junts. No ens hem d’agobiar ni obsesionar-nos amb el tema, ningú ens coneix millor que nosaltres mateixes, si és necessaria ajuda externa hi ha professionals qualificats i especialistes en sexologia clínica, i recórrer a ells s’ha de veure com quelcom tan normal com recórrer al metge de capçalera.

– En els casos d’anorgasmia primaria, l’objectiu consisteix en ajudar a la dona a arribar a l’orgasme, assegurant-nos primer que no hi ha obsessió per aconseguir-lo. L’estratègia més utilitzada és la autoestimulació en la que la pressió de l’actuació davant la parella perd tot el seu pes, desapareixent l’ansietat que això pot provocar. Quan apareixen els primers orgasmes, la dona adquireix tranquilitat i el tractament passa a ser per a la parella.

– En la anorgasmia secundaria, el tractament està dirigit a la causa (o causas) que el desencadenen i dependrà del seu origen (alteració hormonal, medicaments, problemes amb la parella, depressió…) En relació a la parella hem de tenir la seguretat i confiança suficient per dir què és el que ens agrada i com ens agrada.

– Per lesanorgasmias situacionals, s’han d’identificar les circumstàncies en les que apareix aquesta disfunció i buscar una estratègia que permet fer-les desaparèixer.

 

Ajuda?

 

En múltiples ocasions busquem el recolzament d’una amiga, una opinió, algú que sàpiga i entengui el que estem sentint, sent una persona que passant per la mateixa situació trobés una solució amb un “final feliç”… Us convido a tots que participeu, podeu deixar els vostres comentaris o escriure’ns en la nostra secció de Contacte.

Comparteix aquest post

Posts relacionats

efectos de la ansiedad

8 efectes de l’ansietat al cos

L’ansietat, considerada com una resposta natural a situacions d’estrès o perill percebut, pot ser beneficiosa en certes circumstàncies en posar-nos en alerta davant de desafiaments.

Subscriu-te al nostre Blog

Els nostres articles estan escrits per experts en el sector i t’ajudaran a descobrir tractaments o productes revolucionaris que estem segurs que et seran de gran ajuda.

Subscriu-te a la newsletter!

Compartim tot el que cal saber per garantir el teu benestar. No us perdeu cap dels nostres articles.