-10% DE DESCOMPTE A LA PRIMERA COMPRA AMB EL CODI FARMACIA10

Sífilis,xancres o nafres a la boca

charco en la boca

En una primera etapa de la infecció, la sífilis podria aparèixer com una nafra, coneguda com xancre, en els llavis, la punta de la llengua, les genives o a la part de darrera de la boca a prop de les amígdales. Els xancres són nafrescausades per la sífilis, poden apareixer a la boca o als genitals Les aftes són úlceres aftoses que es produeixen a la boca No són causades per una infecció i no poden transmetre’s a les parelles. La sífilis és una infecció bacteriana. També és un tipus comú de malaltia de transmissió sexual (MTS).

La sífilis és una infecció bacteriana. També és un tipus comú de malaltia de transmissió sexual (MTS).

Segons els Centres per al control i la Prevenció de Malalties (CDC), al 2018 es van diagnosticar més de 115.000 nous casos de sífilis Font confiada. D’aquests nous casos, 35.000 van ser sífilis primària i secundària, o les primeres etapes de la infecció.

La sífilis generalment es transmet a través del contacte de persona a persona, com a través de l’activitat sexual. Això inclou sexe vaginal, anal o oral.

Quan la sífilis es transmet durant el sexe oral, els bacteris entren en un tall o obertura en el revestiment dels llavis o la boca. La infecció resultant es diu sífilis oral. Les lesions de la infecció generalment apareixen on el bacteri ha entrat al cos.

causes de sífilis a la boca

 • La sífilis oral és una MTS causat per la bacteria treponema pallidum. Pot ingressar al cos a través de talls o nafres a la vagina, al penis, l’anus o la boca.
 • Amb menys freqüència, la sífilis es pot transmetre a través del contacte proper i sense protecció, com els petons. Tot i això, no es transmet al compartir utensilis de menjar o gots per a beure.
 • Es probable que es desenvolupi un xancre o una nafra rodona i ferma pel lloc on la bacteria ha ingressat al cos. Aquest xancre és típicament indolor i és un dels primers signes de sífilis a la boca.

Símptomes de sífilis de la boca.

La sífilis oral pot ser una mica difícil de detectar. Això es deu a que un dels símptomes de la sífilis s’assembla molt a altres afeccions, inclós un granet. A més a més, les nafres no acostumen a ser doloroses.

Els símptomes de diferents etapes de la sífilis a vegades es sobreposen. No tothom experimenta aquests símptomes en el mateix ordre o al mateix temps.

Aquests son els símptomes més comuns de sífilis per etapa:

Sífilis primària

 • Xancre (dolor), que en la sífilis oral pot estar dins de la boca, dels llavis o a la llengua.

Sífilis secundària

 • Granellada als palmells de les mans, la planta dels peus o en tot el tronc.
 • Ganglis limfàtics inflamats.
 • Febre.
 • Ganglis limfàtics inflamats.
 • Nafres grans i elevades en les membranes mucoses, com les genives o la llengua.
 • Dolor de gola.
 • Mal de cap
 • Pèrdua de pes.

Sífilis primerenca no primària no secundària.

 • Sense símptomes

Durada desconeguda o sífilis tardana

 • Problemes mèdics greus, com insuficiència orgànica.

diagnòstic de sífilis a la boca.

Només observar un xancre no és suficient per a on diagnòstic. Un metge o un dentista voldrà extreure sang o prendre una mostra de líquid d’una nafra per a realitzar més proves.

A vegades s’utilitza una biòpsia de teixit o líquid per a diagnosticar la sífilis oral. Això li permet al metge veure el bacteri sota un microscopi.

Tot i així, és més probable que un metge extregui sang per a dos anàlisis de sang: proves no treponèmiques i treponèmiques. Cap de les proves per si sola és definitiva, però les dos proves juntes poden confirmar un diagnòstic de sífilis.

Tractament de sífilis oral

La sífilis oral és altament tractable en les seves primeres etapes. El tractament estàndard per a la majoria de la sífilis oral és l’antibiòtic benzatina penicilina G.

En les etapes primària i secundària, el tractament és una injecció d’aquest antibiòtic. En etapes posteriors de duració desconeguda, la dosis de l’antibiòtic serà la mateixa però no requereix múltiples injeccions.

És important completar el tractament si rep un diagnòstic de sífilis oral. Si no es tracten, les úlceres per sífilis pot desaparèixer per si soles en unes poques setmanes. Tot i això, no significa que la infecció hagi desaparegut. El bacteri encara està present en el cos i és probable que apareguin símptomes addicionals més endavant.

A més a més, la sífilis no tractada pot causar danys a llarg plaç a diferents òrgans, com el cor i cervell. Finalment, aquest dany pot ser mortal.

És una bona idea abstenir-se del contacte sexual amb noves parelles fins que les nafres estiguin completament curades i el seu metge confirmi que el bacteri ja no està present a la sang. Per a confirmar això, el seu metge pot sol·licitar que retorni per a un anàlisi de sang cada 6 mesos durant un any.

Amb un tractament adequat i oportú, la sífilis oral és altament tractable. La sífilis oral no detectada també es pot tractar.

El tractament és de vital importància, ja que la sífilis no tractada pot provocar complicacions a llarg plaç i potencialment greus. Això inclou dany i fallada d’òrgans.

Una vegada s’ha rebut tractament, encara és possible contraure la infecció de nou. És important que informi a totes les parelles sexuals sobre el seu diagnòstic per a que puguin ser analitzades i tractades si és necessari. Contràriament, pot reinfectar-se i requerir tractament de nou.

A llarg plaç, la millor manera de prevenir la sífilis oral és fer servir mètodes de barrera consistents i correctes, com condons i protectors dentals, durant l’activitat sexual.

Quan tingui dubtes sobre qualsevol taca o símptoma inusual, és una bona idea consultar un metge. És important obtenir un diagnòstic primerenc per a major probabilitat d’èxit i el menor risc de complicacions a llarg plaç.

Comparteix aquest post

Posts relacionats

efectos de la ansiedad

8 efectes de l’ansietat al cos

L’ansietat, considerada com una resposta natural a situacions d’estrès o perill percebut, pot ser beneficiosa en certes circumstàncies en posar-nos en alerta davant de desafiaments.

Subscriu-te al nostre Blog

Els nostres articles estan escrits per experts en el sector i t’ajudaran a descobrir tractaments o productes revolucionaris que estem segurs que et seran de gran ajuda.

Subscriu-te a la newsletter!

Compartim tot el que cal saber per garantir el teu benestar. No us perdeu cap dels nostres articles.