-10% DE DESCOMPTE A LA PRIMERA COMPRA AMB EL CODI FARMACIA10

Rutina facial per a pell mixta: cures i productes recomanats

Blog Farmacia 1896

La pell mixta és el tipus de pell més comú. Tot i això, és difícil identificar-la, saber com cuidar-la i conèixer els productes que millor s’adapten a aquest tipus de dermis. Per això, aquí us presentem la rutina facial de pell mixta definitiva amb recomanacions dels nostres experts, preneu nota!

 

Què és una pell mixta?

Tot i que molts consideren que les pells mixtes no existeixen, aquest tipus de dermis no és un mite. Les pells mixtes són un tipus de pell que combina característiques de pell normal amb àrees greixoses, principalment a la zona T (front, nas i barbeta). L’esmentada zona T tendeix a ser més propensa al greix, cosa que pot donar lloc a punts negres, porus dilatats i excés de brillantor. En contraposició, les galtes i la zona dels ulls solen tenir una textura més normal o seca.

 

pell mixta

 

 

És important tenir en compte que la pell mixta és en essència una pell normal amb una barrera deteriorada. Això implica que sigui més susceptible als canvis climàtics oa altres factors externs com l’estrès, la dieta, canvis hormonals i l’ús de productes de bellesa de baixa qualitat. Tot això pot afectar la barrera lipídica de la pell i la producció de sèu, cosa que fa que la pell mixta reaccioni de manera diferent a aquests factors externs.

 

Com sé si tinc una pell mixta?

 

Veure que la nostra pell no compleix estrictament les característiques d’una pell seca o deshidratada, ni tampoc les d’una pell greixosa, és el que en certes ocasions ens fa arribar a la conclusió que la nostra pell és mixta. Tot i això, el cert és que hi ha tres característiques clau que ens ajuden a identificar si la nostra dermis encaixa en aquesta categoria.

 

En primer lloc, hem de fer una ullada a la nostra zona T, que com hem comentat, inclou el front, el nas i la barbeta. Si aquestes àrees tendeixen a ser greixos, i en contraposició les nostres galtes estan seques, és un indici que la nostra pell és mixta. Un altre senyal revelador és que durant l’estiu la nostra pell tendeixi a ser més greixosa, en comparació a l’hivern, moment en què es torna més seca.

 

pell mixta seca

 

A més d’això, les pells mixtes poden experimentar brots d’acne durant la menstruació, però un cop acabada, els grans desapareixen i la pell torna al seu estat anterior o fins i tot es pot descamar. Tot i això, l’efecte de les hormones a la pell no persisteix al llarg de tota la vida. En la majoria dels casos, amb l’arribada de la menopausa, la pell tendeix a produir menys greix, cosa que pot fer que algunes pells considerades mixtes es tornin seques.

A més dels factors interns, factors externs com el clima també influeixen directament en el comportament de la pell. En climes calorosos i humits, la pell tendeix a produir més greix degut a l’estimulació de les glàndules sudorípares que s’activen per la humitat. D’altra banda, en climes secs, abunden les pells seques que tendeixen a deshidratar-se i tornar-se més sensibles i irritables.

 

Productes recomanats per a pell mixta

 

Conèixer quin és el teu tipus de pell és clau per poder fer servir els productes i fórmules més adequades i triar la millor rutina de bellesa que s’adapti a les teves necessitats. Pel que fa a les pells mixtes, en què es pateix una combinació de zones greixoses i seques, cuidar-la adequadament pot ser complicat. De vegades, és comú pensar que el més important és donar prioritat a les zones de la nostra cara més greixoses i així controlar l’aparició de grans, un gran error. A continuació, et presentem la selecció definitiva de productes per cuidar la teva pell i que no han de faltar al teu necesser, apunta!

 

 1. Crema hidratant

 

La hidratació és sempre clau per poder lluir una pell bonica i sana. És molt comú entre les persones que tenen pells greixoses o mixtes i amb tendència a l’acne evitar utilitzar cremes hidratants amb la creença que així s’evitarà l’aparició de grans. Però la veritat és que la hidratació és fonamental per reforçar la barrera de la nostra pell, simplement cal trobar la crema hidratant adequada a cada tipus de dermis.

 

 

 1. Netejador de pells mixtes

 

Per a les pells mixtes, igual que per a les seques o greixos, és important utilitzar un netejador facial efectiu que elimini completament la brutícia i les restes de maquillatge, sense deixar la pell tirant o deshidratada en cap cas.

 

 

 1. Productes per a l’exfoliació

 

Una bona sessió d’exfoliació o píling capaç d’eliminar totes les cèl·lules mortes que s’acumulen a la pell, és fonamental per a la cura de pells mixtes. A més, allibera la pell de la pol·lució, la brutícia i l’opacitat, netejant els porus i estimulant la producció de col·lagen en qüestió de minuts. Aquest gest continua sent de gran importància per a les pells mixtes, per la qual cosa els millors productes són aquells que ajuden a eliminar impureses i cèl·lules mortes de manera suau i efectiva.

 

 

 1. Sèrum facial

 

Incorporar un sèrum facial específic per a pells mixtes a la teva rutina de bellesa és imprescindible per tractar-la i enriquir-la amb els ingredients actius que més et beneficiïn. Els sèrums facials tenen la capacitat d’hidratar la pell, prevenir l’envelliment i afavorir la producció de col·lagen. Aplicar el sèrum facial abans de la crema hidratant és clau per aconseguir una pell més rejovenida, saludable i lluminosa.

 

 

 

 1. Crema de protecció solar

 

La protecció solar és fonamental, sense importar el tipus de pell que tinguis. Per a les pells mixtes, és recomanable utilitzar una crema fluida amb textura lleugera, aquelles amb tacte sec, que no aportin greix, s’absorbeixin ràpidament i no se senti que les portes posades. D’aquesta manera, garanteixes una protecció adequada contra els danys causats pel sol sense comprometre la sensació de confort a la teva pell.

 

 

 

 1. Contorn d’ulls

 

El contorn dels nostres ulls presenta característiques úniques que el fan diferent de la resta del rostre. La pell d’aquesta zona és molt més fina en comparació a la de la resta de la cara, per la qual cosa és de vital importància oferir una cura específica i adequada, sobretot en el cas de les dermis mixtes.

 

 

La rutina de pell mixta perfecta

 

Com hem dit, la pell mixta és la més comuna. Tot i això, de vegades és complicat saber com aplicar els cosmètics i productes que millor s’adaptin a aquest tipus de pells. Des de Farmàcia, hem confeccionat la rutina perfecta per a pells mixtes:

 

 • Neteja facial: realitza una neteja doble, tant al matí com a la nit. Utilitza un netejador escumós o sabonós que reguli el sèu i respecti el pH de la pell. Això ajudarà a eliminar lexcés de greix i el maquillatge.

 

 • Exfoliació i màscara: realitza dues exfoliacions a la setmana, enfocant-te a les zones greixoses amb acne i punts negres. Empra un producte amb ingredients calmants, com la calèndula, per protegir la pell sensible. Després, aplica una màscara facial per netejar en profunditat i eliminar impureses.

 

 

 • Sèrum facial: aplica un sèrum facial adequat per a pell mixta abans de la crema hidratant. Això permetrà que els actius del sèrum penetrin a les capes més profundes de la pell i proporcionin beneficis addicionals.

 

 • Crema hidratant: utilitza una crema hidratant indicada per a pells mixtes, que sigui oil-free i no comedogènica, per mantenir la pell hidratada sense aportar greix addicional.

 

pell mixta crema hidratant

 

 • Contorn d’ulls: assegureu-vos d’hidratar també el contorn d’ulls per prevenir l’aparició de bosses o ulleres.

 

 • Protector solar: no oblidis aplicar crema solar, fins i tot a l’hivern, per protegir la teva pell dels danys causats pels raigs UV.

Consulta amb professionals

A Farmàcia 1896, trobaràs professionals i experts en el camp de la dermatologia i la bellesa. Pots anar a el nostre establiment o bé consultar els nostres farmacèutics via Whatsapp sobre quin tipus de pell tens i quins són els millors productes per a tu.

 

Nosaltres us podrem brindar recomanacions personalitzades tenint en compte les vostres necessitats específiques. Comptem amb una àmplia selecció de productes dermatològics i podrem orientar-te sobre quines són les millors marques per a tu, oferint-te informació sobre els ingredients, les seves fórmules i altres aspectes rellevants. Recordeu que sempre és important comptar amb l’assessorament de professionals de la salut per poder aconseguir una pell suau, brillant i saludable.

Comparteix aquest post

Posts relacionats

efectos de la ansiedad

8 efectes de l’ansietat al cos

L’ansietat, considerada com una resposta natural a situacions d’estrès o perill percebut, pot ser beneficiosa en certes circumstàncies en posar-nos en alerta davant de desafiaments.

Subscriu-te al nostre Blog

Els nostres articles estan escrits per experts en el sector i t’ajudaran a descobrir tractaments o productes revolucionaris que estem segurs que et seran de gran ajuda.

Subscriu-te a la newsletter!

Compartim tot el que cal saber per garantir el teu benestar. No us perdeu cap dels nostres articles.