-10% DE DESCOMPTE A LA PRIMERA COMPRA AMB EL CODI FARMACIA10

Raspalls interdentals: Coneixes els seus beneficis?

Cepillos Interdentales

La salut bucal és un aspecte fonamental del nostre benestar general, i un dels pilars d’una cura dental efectiva és la neteja interdental. L’acumulació de restes de menjar i placa entre les dents pot comportar problemes de salut bucal, per això, la neteja d’aquests espais és vital.

Els raspalls interdentals són una solució efectiva, ja que aborden les limitacions d’altres mètodes, com ara el fil dental.

En aquest article, t’expliquem en profunditat en què consisteix aquesta eina, per què és tan important i com fer-la servir de manera efectiva per mantenir un somriure saludable. També abordarem els diferents formats disponibles al mercat i com triar-ne l’adequat.

Què són els raspalls interdentals?

També anomenats raspalls interproximals, són instruments d’higiene bucal usats per netejar els espais entre les dents. La seva importància és encara més gran en els casos on hi ha ortodòncia (brackets), ponts o implants. Solen tenir una forma cilíndrica i es caracteritzen per ser més petits que un raspall de dents normal.

Diferents tipus de raspalls interdentals i els seus usos

La normativa ISO classifica els raspalls segons el diàmetre i el gruix. Per diferenciar-los, aquests tenen colors diferents. Una altra manera de descriure’ls, és amb el PHD (Passage Hole Diameter ), que en espanyol es refereix a l’espai o mida entre les dents.

Infografia Raspalls Interdentals

Més enllà del gruix, poden variar també segons la forma. Aquesta permet que cada format s’adapti a les necessitats específiques del vostre usuari. Els mànecs faciliten el maneig del raspall i poden ser:

 • Cònics: Per a una neteja precisa al voltant d’implants i bràquets.
 • Rectes o cilíndrics: Perfecte per netejar superfícies proper-linguals i espais entre els queixals.
 • Fins: Per a espais reduïts ho fa indispensable.
 • Ultrafins: Per a espais interdentals molt estrets.

Com triar la mida correcta?

Per garantir una neteja efectiva i còmoda dels espais interdentals, és imprescindible triar-ne el format correcte. Per això, alineats amb el nostre enfocament en la salut del pacient, us oferim consells per prendre aquesta decisió amb coneixement i precisió.

Abans d’escollir un raspall interdental , és important comprendre la mida dels espais entre les teves dents, ja que poden variar duna persona a una altra, de vegades, fins i tot dins de la mateixa boca. La clau per a un raspallat eficaç és que els filaments del raspall entrin en contacte amb les dents, sense quedar folgats ni ajustats. Un raspall amb un gruix més gran al que necessites podria causar molèsties, mentre que un de més petit, no netejaria la zona de manera efectiva.

Si tens alguna pregunta o necessites orientació addicional, a Farmàcia 1896 estem disponible per brindar-te assessorament i garantir que prenguis decisions informades sobre la teva salut bucal.

Salut Interdental

Quins són els beneficis?

Són eines essencials en diverses situacions i aporten diversos beneficis a la nostra salut bucal. A continuació, explorarem detalladament les indicacions i els avantatges d’utilitzar aquests raspalls.

Espais interdentals oberts

Són especialment rellevants quan hi ha espais oberts entre les dents. Aquests espais són propensos a acumular restes de menjar i placa bacteriana. Són ideals per accedir a aquestes àrees i eliminar de manera efectiva les deixalles, prevenint així la formació de càries i malalties periodontals.

Malalties periodontals

Les malalties periodontals, com la gingivitis, són afeccions que afecten les genives i el teixit circumdant. L’ús d’aquests raspalls és fonamental en el tractament i prevenció d’aquestes malalties. Ajuden a eliminar la placa bacteriana que s’acumula a les àrees interdentals, cosa que, al seu torn, redueix la inflamació de les genives i el risc de desenvolupar malalties periodontals.

Implants i pròtesis

Els pacients amb implants dentals o pròtesis també es beneficien enormement del seu ús. Aquests dispositius poden arribar a àrees específiques al voltant dels implants o sota les pròtesis, on altres mètodes de neteja poden ser ineficaços. Mantenir aquestes àrees lliures de placa bacteriana és essencial per a la salut a llarg termini dels implants i la comoditat de les pròtesis.

Tractament d’ortodòncia

Les persones que porten ortodòncia, ja sigui amb bràquets o alineadors, sovint troben desafiaments addicionals a la higiene bucal. Amb l’ajuda dels raspalls interdentals, poden lliscar entre els filferros i brackets, així com als espais entre les dents, cosa que permet una neteja efectiva i evita l’acumulació de restes de menjar que poden portar a la càries i malalties de les genives .

Neteja, pas a pas amb un raspall interdental

Seguiu aquests passos per garantir una neteja eficaç:

 • Pas 1: Introdueix el raspall entre les dents o espais amb moviments suaus de dins cap a fora. No cal fer girar el raspall.
 • Pas 2: En zones anteriors, és recomanable utilitzar un raspall interdental amb mànec recte per a un accés òptim.
 • Pas 3: Per a zones posteriors, com premolars o molars, doblega el raspall en un angle de 45° o 90°, segons calgui, o utilitza un raspall interdental amb capçal angulat. Si doblegues el raspall, tingues en compte que no l’has de redreçar, ja que el cable es podria trencar.
 • Pas 4: No utilitzar dentifricis. A diferència del raspall de dents convencional, el raspall interdental no requereix pasta dental. La neteja mecànica i l’eliminació de les restes de menjar i la placa bacteriana són suficients.

Diferències entre el fil dental i el raspall interdental

Ambdues eines són complementàries i s’utilitzen en funció de les necessitats dentals específiques. Utilitzar una combinació de totes dues tècniques garanteix una neteja completa i efectiva dels espais interdentals, prevenint malalties bucals i mantenint un somriure saludable i radiant.

El fil dental és un clàssic en la higiene bucal i és especialment útil per netejar les superfícies entre les dents, on el raspall de dents comú no pot assolir. Es compon d’un filament prim i resistent que llisca entre els espais interdentals per eliminar la placa i els residus d’aliments. A continuació, algunes de les característiques clau:

 • El fil dental s’enfoca a la neteja entre les dents, eliminant eficaçment la placa i les partícules atrapades en aquests espais.
 • El seu filament és prim i flexible, cosa que li permet arribar a llocs estrets i corbes.
 • El fil dental és especialment útil per a àrees amb espais petits i ajustats. És eficaç per eliminar partícules que estan atrapades entre les dents i és ideal per prevenir càries interdentals i problemes de genives.

D’altra banda, com hem explicat, els raspalls interdentals són instruments de neteja bucal dissenyats per eliminar la placa i els residus d’aliments dels espais interdentals. La seva principal diferència és que les seves truges suaus poden assolir diferents angles i envoltar millor les superfícies de les dents.

A la recerca d’un benestar general i salut bucal, la higiene interdental té un paper crucial. Aquests raspalls són un instrument essencial per mantenir el teu somriure saludable.

Farmàcia 1896 està a la teva disposició per brindar-te assessorament personalitzat i les eines necessàries per cuidar la teva salut bucodental. Mereixes la millor cura i amb els coneixements adequats podràs gaudir d’un somriure brillant i saludable.

Comparteix aquest post

Posts relacionats

efectos de la ansiedad

8 efectes de l’ansietat al cos

L’ansietat, considerada com una resposta natural a situacions d’estrès o perill percebut, pot ser beneficiosa en certes circumstàncies en posar-nos en alerta davant de desafiaments.

Subscriu-te al nostre Blog

Els nostres articles estan escrits per experts en el sector i t’ajudaran a descobrir tractaments o productes revolucionaris que estem segurs que et seran de gran ajuda.

Subscriu-te a la newsletter!

Compartim tot el que cal saber per garantir el teu benestar. No us perdeu cap dels nostres articles.