-10% DE DESCOMPTE A LA PRIMERA COMPRA AMB EL CODI FARMACIA10

Plantes medicinals i insomni: Rosella de Califòrnia

Plantas medicinales e insomnio Amapola de California

La Eschscholzia californica o rosella de Califòrnia és una bonica planta originària de Califòrnia i nord de Mèxic que s’ha adaptat a Europa on s’ha cultivat amb propòsits ornamentals trobant-se freqüentment a jardins. La bella flor d’aquesta papaveràcia és la que s’utilitza amb finalitats terpèutiques.

Tradicionalment ha estat utilitzada en poblacions rurals de Califòrnia per les seves propietats analgèsiques i sedants, activitats que han estat validades mitjançant diverses investigacions farmacològiques. Així, els fitomedicaments que contenen la droga tenen activitat sedant, ansiolítica i antiespasmòdica en el tractament simptomàtic d’estats d’ansietat com a trastorns lleus del son o nerviosisme.

Sovint es pot trobar associat amb altres espècies vegetals amb propietats sedants com són la valeriana, hipèric, passiflora, arç blanc o melissa per al tractament de diverses afeccions del sistema nerviós central (neuràlgia, depressió, insomni, cefalea, etc.).

 

Com es pren?

 

Es pot administrar en forma d’infusió: 2g/150ml 3 cops al dia; en forma de pols de planta de 1 a 1,5 g al dia repartit en 3 preses, i com a extracte fluid 1-2 ml, 1 a 3 vegades al dia. Encara que siguin posologies generals, sempre hem de tenir en compte la informació que ens proporciona el prospecte o envàs del producte comercial.

 

Contraindicacions i interaccions?

 

El seu ús està contraindicat en embaràs. Tampoc s’ha d’utilitzar durant la lactància perquè passa a la llet materna. D’altra banda, els pacients amb glaucoma han de tenir precaució, ja que podria augmentar la pressió intraocular. I finalment, la seva administració conjunta amb fàrmacs sedants del sistema nerviós central només es pot fer sota supervisió mèdica ja que podria potenciar-ne els efectes.

Comparteix aquest post

Posts relacionats

efectos de la ansiedad

8 efectes de l’ansietat al cos

L’ansietat, considerada com una resposta natural a situacions d’estrès o perill percebut, pot ser beneficiosa en certes circumstàncies en posar-nos en alerta davant de desafiaments.

Subscriu-te al nostre Blog

Els nostres articles estan escrits per experts en el sector i t’ajudaran a descobrir tractaments o productes revolucionaris que estem segurs que et seran de gran ajuda.

Subscriu-te a la newsletter!

Compartim tot el que cal saber per garantir el teu benestar. No us perdeu cap dels nostres articles.