-10% DE DESCOMPTE A LA PRIMERA COMPRA AMB EL CODI FARMACIA10

Netejadors facials: quin és el correcte per al teu tipus de pell

limpiadores faciales

La neteja facial és un pilar fonamental a la rutina diària de cura de la pell. Més que simplement eliminar la brutícia superficial, aquesta pràctica és un pas crucial per mantenir la salut i laspecte radiant de la pell.

Els netejadors facials tenen un paper vital en eliminar l’acumulació d’impureses, l’excés de greix i les cèl·lules mortes que s’acumulen al llarg del dia. En remoure els residus ambientals, com la contaminació i les restes de maquillatge, els netejadors facials desobstrueixen els porus, prevenint així l’aparició de problemes cutanis com l’acne.

Aquesta rutina ajuda a prevenir l’envelliment prematur, ja que l’acumulació d’impureses pot contribuir a la pèrdua d’elasticitat i l’aparició d’arrugues.

netejadors facials

Des de Farmàcia 1896 volem explicar-te tot el que necessites saber per tenir la teva pell saludable gràcies als netejadors facials.

És essencial subratllar que lelecció del netejador facial adequat segons el tipus de pell és crucial per obtenir resultats òptims. Cada tipus de pell té necessitats específiques, i fer servir el producte incorrecte podria desequilibrar-la o causar irritacions. Per tant, comprendre el tipus de pell personal i triar el netejador facial apropiat és un pas inicial i imprescindible en qualsevol règim de cura facial efectiva.

Què són els netejadors facials?

Els netejadors facials són productes dissenyats específicament per eliminar impureses, residus, maquillatge i excés de greix de la pell del rostre. Aquests productes són fonamentals per mantenir la pell neta, fresca i saludable. Al mercat, hi ha diversos tipus de netejadors facials, cadascun amb diferents formulacions i textures per satisfer les necessitats específiques de cada tipus de pell. Entre els tipus més comuns de netejadors facials es troben:

 1. Gels netejadors. Són productes lleugers que es barregen amb aigua per formar una escuma suau. Ideals per a pells mixtes o greixos, eliminen eficaçment la brutícia i l’excés de greix sense ressecar la pell. Pots provar LRP Effaclar Gel Netejador disponible a la nostra farmàcia.
 2. Escumes netejadores. Amb una textura lleugera, aquestes escumes es transformen en una escuma suau al contacte amb laigua. Són adequades per a tota mena de pell, però especialment per a pells sensibles, ja que solen ser menys agressives. Martiderm Escuma Micelar Netejadora és una de les nostres escumes netejadores disponibles.
 3. Olis netejadors. Perfectes per eliminar el maquillatge resistent a l’aigua i les impureses adherides a la pell. Tot i ser olis, no obstrueixen els porus i deixen la pell suau i hidratada, sent aptes fins i tot per a pells greixoses. Isdin Isdinceutics Essential Cleansing és un oli netejador magnífic.
 4. Aigües micerars. Aquestes aigües contenen micel·les que atrauen la brutícia i el maquillatge, eliminant-los sense necessitat d’esbandida. Són suaus i adequades per a tot tipus de pells, incloses les més sensibles. Bioderma Hydrabio H2O 500ML és un dels nostres productes més destacats.

L´ús regular de netejadors facials proporciona múltiples beneficis. No només eliminen eficaçment la brutícia, el maquillatge i els contaminants ambientals, sinó que també ajuden a prevenir l’obstrucció dels porus, cosa que pot conduir a brots d’acne.

A més d’aquest efecte purificador, un aspecte clau de la neteja facial és la seva capacitat per preparar la pell, deixant-la llesta per absorbir de manera òptima els productes de cura que s’apliquin posteriorment, com ara sèrums, cremes hidratants o tractaments específics.

Tipus de pells i netejadors recomanats

Cada tipus de pell té necessitats i característiques úniques, per la qual cosa és crucial seleccionar el netejador facial adequat per obtenir els millors resultats sense irritar o desequilibrar la pell. És essencial prestar atenció a les reaccions de la pell en provar un nou netejador facial. De vegades, fins i tot dins d’un tipus de pell específic, les necessitats poden variar, per tant la paciència i l’observació són clau per trobar el producte ideal que s’adapti millor a cada persona. Aquí hi ha recomanacions segons cada tipus de pell:

 1. Pell greixosa. Les pells greixoses produeixen més sèu, tenen els porus dilatats i són més propenses a brots d’acne. Les recomanacions per cuidar la pell són gels netejadors o escumes suaus. Ajuden a controlar l’excés de greix sense ressecar la pell. Els ingredients com l’àcid salicílic poden ser beneficiosos per controlar l’acne.
 2. Pell seca. No tenen humitat, tendeixen a ser aspres, sensibles i amb descamació. El millor són olis netejadors o netejadors sense escuma. Aquests productes ajuden a eliminar la brutícia sense eliminar els olis naturals de la pell, proporcionant hidratació addicional.
 3. Pell mixta. La zona T (front, nas i barbeta) és greix i la resta sec o normal. El millor són les escumes o gels equilibrants. Ajuden a controlar el greix a la zona T sense ressecar altres àrees, mantenint un equilibri adequat.
 4. Pell sensible. Propensa a irritacions, envermelliment i reaccions adverses. El que millor els funciona són les aigües micel·lars o netejadors sense fragància ni químics agressius. Aquests productes són suaus i respectuosos amb la pell sensible, reduint el risc d’irritació.

Ingredients clau dels netejadors facials

Els netejadors facials contenen una varietat dingredients que ofereixen beneficis específics per a la pell. Aquí hi ha una llista d’alguns ingredients comuns i el seu impacte a la pell:

 1. Àcid salicílic. Ideal per a pell greixosa o propensa a l’acne. Té propietats exfoliants que ajuden a destapar els porus, reduir la inflamació i prevenir brots.
 2. Àcid glicòlic. Un tipus d’àcid alfa hidroxiàcid (AHA) que exfolia la pell, elimina les cèl·lules mortes i millora la textura. Adequat per a la pell seca o envellida.
 3. Àcid hialurònic. Un hidratant poderós que reté la humitat a la pell, adequat per a tot tipus de pell, especialment per a la pell seca o deshidratada.
 4. Extractes naturals (com àloe vera, te verd, camamilla). Amb propietats calmants i antioxidants, aquests ingredients poden calmar la pell sensible i irritada, reduir la inflamació i protegir els radicals lliures.
 5. Olis naturals (com oli de coco, jojoba, ametlla). Ajuden a eliminar el maquillatge i les impureses, mentre proporcionen hidratació addicional, especialment beneficiosa per a la pell seca.
 6. Aigües termals. Amb propietats calmants i suavitzants, són adequades per a tot tipus de pell, especialment per a la pell sensible o amb tendència a irritacions.
 7. Extracte de hamamelis. Amb propietats astringents i antiinflamatòries, és útil per equilibrar la pell mixta o greix i reduir la mida dels porus.

 

És crucial considerar el tipus de pell en triar un netejador facial amb ingredients específics. Per exemple, els àcids com el salicílic o el glicòlic poden ser excel·lents per a pells greixoses o propenses a l’acne, mentre que els extractes naturals i olis serien més beneficiosos per a la pell seca o sensible. Aquells amb pell sensible han d’evitar productes amb forts ingredients que puguin causar irritació. La combinació d’ingredients suaus i específics per a les necessitats de cada tipus de pell pot marcar la diferència en l’efectivitat i la tolerància del netejador facial.

Com utilitzar correctament un netejador facial?

Fer servir un netejador facial correctament és clau per maximitzar els seus beneficis i mantenir la pell en òptimes condicions. Des de Farmàcia 1896 , us oferim una guia pas a pas sobre com aplicar i utilitzar un netejador facial de manera efectiva:

 1. Rentar-se les mans. Abans de començar, és fonamental rentar-se les mans per evitar transferir brutícia o bacteris innecessaris a la cara.
 2. Mulleu el rostre. Humiteja el teu rostre amb aigua tèbia. L’aigua calenta pot ser agressiva per a la pell, així que procura fer servir aigua tèbia per obrir suaument els porus i preparar la pell per a la neteja.
 3. Aplicar el netejador facial. Pren una petita quantitat del netejador facial (de la mida d’una moneda) a les teves mans o directament sobre la pell i fa un massatge suau sobre el rostre amb moviments circulars. Fa especial atenció a àrees propenses a l’acumulació de brutícia, com el front, el nas i el mentó.
 4. Esbandir. Quan hagis fet un massatge el netejador facial durant uns 30 segons a 1 minut, esbandida completament amb aigua tèbia. Assegureu-vos d’eliminar tot el producte per evitar l’obstrucció dels porus.
 5. Assecar amb suavitat. Asseca el teu rostre picant de mans suaus amb una tovallola neta. Evita fregar vigorosament, ja que això pot irritar la pell sensible.

 

La constància i la tècnica adequada són fonamentals en la neteja facial diària. Realitzar aquest procés dues vegades al dia, al matí ia la nit, elimina eficaçment les impureses acumulades durant el dia i durant la nit, permetent que els productes de cura posterior siguin absorbits de manera més efectiva. Mantenir una rutina constant de neteja facial ajuda a mantenir la pell en el millor estat, prevenint l’obstrucció dels porus, l’acne i altres problemes cutanis.

La neteja facial és un component essencial a la rutina diària de cura de la pell, sent molt més que un simple pas per eliminar la brutícia superficial. Aquest procés és fonamental per mantenir una pell saludable i radiant, en eliminar impureses, excés de greix i cèl·lules mortes, prevenint així problemes cutanis com l’acne i l’envelliment prematur.

netejadors facials

Lelecció adequada del netejador facial segons el tipus de pell és crucial per obtenir resultats òptims. Cada tipus de pell té necessitats específiques, de manera que l’observació i la paciència són fonamentals per trobar el producte adequat.

La consistència a la rutina de neteja facial, realitzant-la dues vegades al dia, permet una absorció efectiva dels productes de cura posterior. Mantenir aquesta pràctica ajuda a prevenir l’obstrucció dels porus i diversos problemes cutanis, assegurant una pell més saludable a llarg termini.

Contacta amb nosaltres si necessites resoldre qualsevol dubte respecte al teu gel netejador. La nostra atenció personalitzada segur que us ajudarà a trobar la millor solució per al teu tipus de pell.

Comparteix aquest post

Posts relacionats

efectos de la ansiedad

8 efectes de l’ansietat al cos

L’ansietat, considerada com una resposta natural a situacions d’estrès o perill percebut, pot ser beneficiosa en certes circumstàncies en posar-nos en alerta davant de desafiaments.

Subscriu-te al nostre Blog

Els nostres articles estan escrits per experts en el sector i t’ajudaran a descobrir tractaments o productes revolucionaris que estem segurs que et seran de gran ajuda.

Subscriu-te a la newsletter!

Compartim tot el que cal saber per garantir el teu benestar. No us perdeu cap dels nostres articles.