-10% DE DESCOMPTE A LA PRIMERA COMPRA AMB EL CODI FARMACIA10

Migranyes i enzim DAO

migraña y enzima DAO

L’enzima DiAminoOxidasa (DAO), pot arribar a prevenir el 90% de les migranyes. El dèficit d’aquest enzim, produeix migranya i afecta un 12% de la població. Aquest enzim s’encarrega de degradar una molècula anomenada histamina, que es troba en una gran velocitat d’aliments. Les persones amb dèficit de DAO, no poden eliminar la histamina, per tant la histamina passa a la sang i s’acumula en el plasma, provocant efectes com la migranya i trastorns gastrointestinals. La histamina s’elimina per l’orina

molècula de histamina

molècula de histamina

 

La migranya no s’hereta genèticament, el que sí que s’hereta és el dèficit de l’enzim. Segons un estudi de la Sociedad Española de Déficit de DAO y l’Hospital General de Catalunya, s’ha comprovat que administrant aquest enzim es pot arribar a tractar i prevenir el 90% de les migranyes. A més a més, es recomana canviar o modificar la dieta per evitar el màxim possible els aliments amb més concentració de histamina. D’aquesta manera hem de reduir els embotits, productes làctics, cítrics i begudes alcòholiques (que a més a més de contenir molta histamina, inhibeixen l’enzim DAO). Aquest és el primer estudi en tot el món que demostra que l’administació de l’enzim DAO redueix les migranyes.

També cal tenir en compte que la migranya apareix quan la histamina s’ha acumulat amb el temps, no per un consum ocasional d’un aliment Aquest dolor intens pot desencadenar-se per moltes causes:

Causes

 • Estrès.
 • Factors hormonals (menstruació).
 • Fàrmacs (analgèsics, antihistamínics, antidepressius, diürètics, expectorants, mucolítics, antibiòtics, tranquilitzants, neurolèptics, etc.)
 • Hipoglucèmies
 • Insuficiència de somni
 • Factors genètics
 • Malalties inflamatòries intestinals, com el Cröhn.

 

La acumulació de histamina en l’organisme, pel dèficit de DAO, pot produir a part de migranya: èczemes, psoriasis, pruïja, edemes, dolors musculars i a més a més fibromiàlgia, còlon irritable i restrenyiment, inflor abdominal, nàusees, marejos, dolor ossi, sobretot de la columna vertebral, hipo i hipertensió arterial, etc.

Existeixen test analítics per saber si una persona té dèficit de DAO. Es realitzen en centres mèdics i en hospitals.

Recomanacions

 • Evitar el dejú.
 • Dormir prou.
 • Evitar la hipotensió arterial. Prendre aliments que pugin la pressió arterial com el café.
 • Moderar els aliments que siguin rics en histamina.
 • Prendre aliments rics en Vitamina C, Vitamina B2 y Àcids grassos insaturats.

Comparteix aquest post

Posts relacionats

efectos de la ansiedad

8 efectes de l’ansietat al cos

L’ansietat, considerada com una resposta natural a situacions d’estrès o perill percebut, pot ser beneficiosa en certes circumstàncies en posar-nos en alerta davant de desafiaments.

Subscriu-te al nostre Blog

Els nostres articles estan escrits per experts en el sector i t’ajudaran a descobrir tractaments o productes revolucionaris que estem segurs que et seran de gran ajuda.

Subscriu-te a la newsletter!

Compartim tot el que cal saber per garantir el teu benestar. No us perdeu cap dels nostres articles.