-10% DE DESCOMPTE A LA PRIMERA COMPRA AMB EL CODI FARMACIA10

Mètodes anticonceptius: pegat, DIU i implant hormonal

Métodos anticonceptivos parche, DIU e implante hormonal

Mètodes anticonceptius

Si en el post anterior us parlàvem de l’anell vaginal i la píldora anticonceptiva, ara ens centrem en tres mètodes hormonals més, potser menys coneguts, però d’igual interès: pegat, DIU i implant hormonal.

 

Pegat

Pegat de 4,5 cm de costat i menys d’1 mm de gruix, de color beix: s’adhereix a la pell (neta i seca i sense pèl) i a través de la pell s’allibera un flux continu d’hormones idèntiques a les de la píldora anticonceptiva combinada. Mai s’ha de col·locar als pits; les zones més adequades són les natges o al ventre. 99% d’eficàcia

Es col·loca el primer dia de cicle i es canviarà setmanalment durant tres setmanes seguides. Als 21 dies disposarem d’una setmana de descans on no s’ha d’aplicar cap pegat i serà quan aparegui el sangrat menstrual.

Els efectes secundaris són similars als de la píldora combinada donat que es tracta de les mateixes hormones, tot i que la via d’administració és diferent. No es redueix l’eficàcia en casos de vòmits, diarrea o presa d’antibiòtics.

No es recomana en casos similars en els que la píldora està contraindicada. No protegeix davant de malalties de transmissió sexual ni SIDA.

pegat Diu i implant hormonal

DIU

La seva acció és impedir els espermatozoides fecundin l’òvul i dificultar la implantació en l’úter si s’hagués produit la fecundació. És eficaç durant un període de 5 anys.

Ha de ser col·locat i retirat únicament per personal metge especialitzat, preferiblement durant el període menstrual. Es farà una revisió a les 4-12 setmanes de la inserció i després d’una vegada a l’any, a no ser que estigui indicada amb una major freqüència. 99.9 % d’eficàcia.

El DIU no protegeix davant de malalties de transmissió sexual (MTS), ni del SIDA. Pot causar dolor o molèsties en la col·locació i extracció; menstruacions més abundants i duradores, tot i que els efectes secundaris són menors. També existeix un increment de risc de malaltia inflamatòria pèlvica.

L’eficàcia no es veu reduida en casos de vòmits, diarrea o presa d’antibiòtics.

Tot i que es pot utilitzar en dones que no han tingut fills, està indicat en dones que ja han tingut mínim un fill i que no vulguin tenir més fills de moment, ja que és un mètode anticonceptiu de llarga duració.

Implant hormonal

Duració de tres anys, eficaç des de la seva col·locació. És una fina i discreta vareta que s’implanti a la cara interna del braç, sota la pell, amb anestèsia local i que va alliberant progestàgens. Als 3 anys es retira i s’inserta un nou; si volem retirar-lo abans d’aquest període no hi ha cap problema. 99 % d’eficàcia.

Pot ser utilitzat durant la lactància, ja que no afecta a la quantitat ni qualitat de la llet materna; tampoc influeix en el creixement del lactant. A més a més pot utilitzar-se en dones que no tolerin els estrògens, ja que només contenen progestàgens.

Eficaç en cas de vòmits, diarrea i ús d’antibiòtics.

 

Esperem que aquesta informació sobre mètodes anticonceptius menys coneguts com el pegat, DIU i l’implant hormonal t’hagi ajudat.

Imatge: Diariofemenino

Comparteix aquest post

Posts relacionats

efectos de la ansiedad

8 efectes de l’ansietat al cos

L’ansietat, considerada com una resposta natural a situacions d’estrès o perill percebut, pot ser beneficiosa en certes circumstàncies en posar-nos en alerta davant de desafiaments.

Subscriu-te al nostre Blog

Els nostres articles estan escrits per experts en el sector i t’ajudaran a descobrir tractaments o productes revolucionaris que estem segurs que et seran de gran ajuda.

Subscriu-te a la newsletter!

Compartim tot el que cal saber per garantir el teu benestar. No us perdeu cap dels nostres articles.