-10% DE DESCOMPTE A LA PRIMERA COMPRA AMB EL CODI FARMACIA10

Menús per a nadons de 18 a 24 mesos

menús para bebés de 18 a 24 meses

Després de la introducció progressiva dels aliments amb el conseqüent desplaçament del consum de llet, es presenta una nova etapa. La nova alimentació presenti els menús per a nadons de 18 a 24 mesos inclou l’experimentació amb nous sabors i textures i és una època clau en la vida del nen per inculcar-li hàbits alimentaris correctes. Per tant, la dieta comuna serà variada i completa. Se li ha d’ensenyar a menjar de tot, ja que una dieta variada n’estimula la gana, cobreix les necessitats nutritives i conforma uns hàbits nutricionals adequats de cara al futur.

El primer plat dels menjars principals ha d’estar constituït per una base de llegums en puré, arròs, patata amb verdura. El valor nutritiu del plat rau en l’aportació energètica dels hidrats de carboni.

El segon plat d´aquest menú infantil a partir dels 18 mesos constarà d´una carn, derivats carnis, peixos, ous, aus. Aliments rics en proteïnes i bona font de ferro. Les proteïnes dels aliments compliran a l’organisme la funció de formar teixits i afavorir el creixement. Convé incloure-hi almenys 3 vegades per setmana peix (blanc i blau) i ous, fins a tres vegades per setmana.

Les postres seran preferiblement una peça de fruita o productes lactis senzills (iogurt, petitsuisse, quallada, etc.).

Exemple de menús per a nadons de 18 a 24 mesos:

Esmorzar:
Opció a) Farineta: 1 tassa de llet sencera i 5 cullerades soperes de farina de cereals instantània
Opció b) Un got de llet sencera i cacau. Pa (2 llesques de pa de barra d’un dit de gruix) amb mantega o margarina i melmelada.

Menjar:
Arròs amb pèsols
Pudin de lluç (lluç 30 grams i beixamel 40 g) esquitxat de salsa de tomàquet
Pa i pera

Berenar
Petit suisse, 2 o 3 galetes senzilles i un suc d’una taronja o batut de fruites naturals.

Sopar
Amanida de daus de tomàquet i cogombre (sense pell).
Truita de pernil dolç.
Pa i un iogurt.

Tres receptes fàcils de menús per a nadons

Puré de peix blanc i verdures (dinar o sopar)

Ingredients

– 1/2 ceba
– 1 carbassó
– 6 mongetes verdes
– 2 patates mitjanes
– 1 pastanaga
– 1 tomàquet
– 2 cullerades d’oli d’oliva
– 1 filet gran de llenguado o similar

Renteu molt bé les verdures, piqueu la ceba i ofegueu-la a les dues cullerades d’oli, quan estigui ben feta afegiu-hi la resta de verdores i torneu-ho a ofegar tot, afegiu-hi 1 litre d’aigua, i les patates picades, coeu-ho a foc lent durant 30 min. , quan la patata ja estigui cuita afegim en peix tallat a trossets, esperem 5 min i llest per passar per passapurés o batedora

Puré de poma a la canyella (berenar)

Ingredients

– Una poma
– Una branca de canyella
– 60 ml aigua

Farineta de fruites i galetes (berenar)

Ingredients

– Suc de mitja taronja o d’una mandarina
– Mig plàtan
– Mitja poma
– 3 galetes maria.

Posem al got de la batedora mig plàtan, mitja poma, el suc de mitja taronja i les tres galetes, triturem bé i servim.

Talleu la poma a daus i bulliu-la en 60ml d’aigua al costat d’una branca de canyella durant 7 minuts. Quan ja està ben bullida, es retira la branca de canyella i es tira a la batedora els trossets de poma al costat de l’aigua sobrant i es bat.

Comparteix aquest post

Posts relacionats

efectos de la ansiedad

8 efectes de l’ansietat al cos

L’ansietat, considerada com una resposta natural a situacions d’estrès o perill percebut, pot ser beneficiosa en certes circumstàncies en posar-nos en alerta davant de desafiaments.

Subscriu-te al nostre Blog

Els nostres articles estan escrits per experts en el sector i t’ajudaran a descobrir tractaments o productes revolucionaris que estem segurs que et seran de gran ajuda.

Subscriu-te a la newsletter!

Compartim tot el que cal saber per garantir el teu benestar. No us perdeu cap dels nostres articles.