-10% DE DESCOMPTE A LA PRIMERA COMPRA AMB EL CODI FARMACIA10

Melatonina: Combat l’insomni de manera natural

Melatonina Farmacia

La melatonina és una hormona fonamental que regula el nostre rellotge biològic, marcant el cicle somni-vigília. La seva producció es relaciona amb l’hora del dia, augmentant quan hi ha foscor, per indicar així que és hora de dormir; i disminueixen amb la llum, despertant-nos al matí.

Aquesta es produeix a partir de l’aminoàcid essencial triptòfan, que s’obté de la dieta o dels suplements. I la seva transformació passa a la glàndula pineal, ubicada a la base del cervell.

A causa del creixent interès en la salut i el benestar, ara a més d’obtenir la melatonina a través de la seva producció natural al cos, podem adquirir-la com a suplement. Comunament, s’administra en forma de tauletes o càpsules orals que es venen a les farmàcies.

Per què necessitem la melatonina?

El somni és una necessitat biològica essencial per restablir les funcions físiques i psicològiques. Quan la qualitat del son disminueix o no dormim prou, el nostre rendiment diürn es veu afectat. Experimentem dificultats de concentració, memòria, reflexos disminuïts i, en conseqüència, més risc d’accidents.

A més, el mal son pot provocar alteracions en l’estat d’ànim, augmentant l’ansietat i la irritabilitat. Per tant, dormir ens permet mantenir una bona qualitat de vida.

Melatonina Farmàcia

Quines en són les funcions?

Més enllà de regular el son, aquesta hormona també exerceix funcions clau en el cos:

Estimulació de l’hormona del creixement

Influeix en lalliberament de lhormona del creixement, que és essencial per al desenvolupament i el manteniment del cos.

Modulació de la gana i regulació de gonadotropines

Està relacionada amb la regulació de la gana i la modulació de les gonadotropines, que controlen la funció dels ovaris i els testicles.

Acció antioxidant

Actua com un antioxidant potent, combatent els radicals lliures i protegint les cèl·lules del dany oxidatiu. A Farmàcia 1896, també comptem amb productes antioxidants, com aquesta crema de ISDIN , que tenen com a component la melatonina, per així evitar l’envelliment de la pell.

Millora del sistema immunològic

Enforteix les nostres defenses naturals i ajuda a inhibir algunes infeccions.

Quins suplements estan disponibles?

El consumir aquesta hormona com a suplement permet tractar diversos trastorns del son tant en adults com en nens. La seva eficàcia pot variar segons la situació i l’estil de vida que porti cada persona. Per exemple, el seu ús per ajustar lhorari de son en persones que treballen en torns no ha demostrat ser efectiu. A més, no hi ha evidència suficient per recolzar-ne l’ús en el tractament de la depressió o altres condicions.

Algunes de les condicions que es tracten amb més freqüència són:

  • Fase del son retardada. En persones amb aquesta afecció, on el patró de son es retarda significativament, els suplements de melatonina poden ajudar-los a ajustar el ritme circadià.
  • Insomni. En preparar el cos per dormir, els suplements d’aquesta hormona poden ser beneficiosos en pacients amb insomni o adults grans, els quals naturalment produeixen menors quantitats d’aquesta hormona.
  • Desfasament horari. El desfasament horari o jet lag és un trastorn temporal del cicle circadià. La suplementació pot ajudar a millorar l’estat d’alerta durant el dia i reduir la somnolència durant els llargs viatges.

Melatonina Farmàcia

Té efectes secundaris?

És important recordar que el cos produeix melatonina de manera natural per satisfer les seves necessitats bàsiques. Tot i això, en cas d’optar per incloure suplements a la teva rutina, s’han de considerar els possibles efectes secundaris.

Alguns poden ser mal de cap, marejos, nàusees i somnolència. En poques ocasions, poden ocórrer efectes com, sentiments de depressió a curt termini, tremolors lleus, ansietat moderada i altres símptomes.

Addicionalment, ja que pot causar somnolència durant el dia, es recomana no manejar ni utilitzar maquinària perillosa durant almenys cinc hores després de prendre el suplement. I en cas de prendre altres medicaments, verificar sempre amb el personal de salut per garantir que no es produeixin reaccions.

Com està regulada a Espanya?

Com que és una hormona i influeix en una àmplia varietat de processos cel·lulars, neuroendocrins i neurofisiològics, la melatonina ha de passar pels mateixos procediments que qualsevol medicament per ser autoritzat al país.

Si estàs considerant-ne l’ús, és fonamental consultar amb un professional de la salut per determinar si és adequada per a la teva situació particular. La seguretat i la supervisió mèdica són essencials, especialment si prens altres medicaments o tens condicions mèdiques preexistents.

En resum, la melatonina pot tenir un paper important en la millora de la qualitat del son i el benestar general, però el seu ús ha de ser prudent i ben informat. En cas de tenir alguna pregunta, sempre pots contactar-nos i des de Farmàcia 1986 farem tot el possible per aconsellar-te i acompanyar-te en el camí d’una vida més saludable.

Comparteix aquest post

Posts relacionats

efectos de la ansiedad

8 efectes de l’ansietat al cos

L’ansietat, considerada com una resposta natural a situacions d’estrès o perill percebut, pot ser beneficiosa en certes circumstàncies en posar-nos en alerta davant de desafiaments.

Subscriu-te al nostre Blog

Els nostres articles estan escrits per experts en el sector i t’ajudaran a descobrir tractaments o productes revolucionaris que estem segurs que et seran de gran ajuda.

Subscriu-te a la newsletter!

Compartim tot el que cal saber per garantir el teu benestar. No us perdeu cap dels nostres articles.