-10% DE DESCOMPTE A LA PRIMERA COMPRA AMB EL CODI FARMACIA10

La calaixera de l’apotecari by Pharmacaring (II)

La cajonera del boticario by Pharmacaring (II)

Novetats Apotecari

 

Ja estem de tornada a la calaixera de l’apotecari per fer un repàs de les notícies de l’esfera farmacèutica dels últims dies. Per començar, iniciem amb un interesant article publicat a la revista Farmacèutics Comunitaris (recista de publicació trimestral per a membres del SEFAC). Es tracta de la proposta del sistema retributiu plantejada per la mateixa societat per a la prestació del servei de dispensaicó del SNS. Mitjançant una comissió d’investigació es va estudiar la possibilitat (i si aquesta possibilitat era factible) de passar d’un sistema retributiu basat en el marge a un que no es basa exclusivament en el percentatge sobre els preus dels medicaments. En l’article ens posa en antecedents, s’analitza la situació actual i es proposa un nou model des de la perspectiva SEFAC, societat que té entre els seus objectius (i cito textualment) “servir d’òrgan informatiu respecte de les funcions i objectius de la professió, i realitzar quantes tasques sel’s encomanin, col·laborant amb entitats públiques o particulars mitjançant l’elaboració d’estudis, informes o propostes”. Si podeu accedir a l’article, no perdeu l’oportunitat de fer-ho.

Una altra notícia que llegíem al El Global.net el divendres dia 25, la possibilitat de la suspensió de l’euro per recepta a Madrid.Pasucal Sala, president del TC ha afirmat que el recurs imposat pel Govern Central contra la taxa de l’euro per recepta estarà present en l’ordre del dia del ple que la tribuna citada anteriorment celebrarà la pròxima setmana. Si s’accepta el tràmit suposaria la suspensió immediata del cobrament de la taxa de l’euro per recepta. Seguirà l’euro per recepta madrileny la mateixa sort que el seu homòleg català? Probablement.

El dilluns dia 21, llegíem en correofarmaceutico.com el següent titular: “El nou IVA frenarà la venta de productes sanitaris” i que fa referència a la condemna a Espanya per part del tribunal de Justícia de la UE en la que s’incrementarà l’IVA dels productes sanitaris del 10 al 21%. FEFE (Federación de Empresarios de Farmacia) y Fenin (Patronal de Fabricantes de Productos Sanitarios) argumenten que aquestà pujada de l’IVA frenarà la venta d’aquest tipu de productes i l’impacte en les farmàcies serà visible. EL TJEU fa una excepció amb els productes sanitaris que siguin utilitzats per persones minusvàlides o discapacitades. Males notícies….

Canviant radicalment de tema, us recomanem que feu un cop d’ull a español.smokefree.go, un portal que té l’objectiu d’ajudat a les persones que volen deixar les cigarretes de banda. Una web totalment recomable amb informació professional, la filosofia de la qual es basa en que cada persona té unes necessitats diferents a l’hora de deixar de fumar. Estic convençuda que servirà de suport a totes aquestes persones que han pres la decisió d’abandonar aquest hàbit tan nociu.

Recomenació

Per últim, us vaig a fer la meva recomanació bloguera d’aquesta setmana. Si sou dels que esteu al corrent de tot el que es cou a Twitter, m’imagino que ja haureu descobert el blog de Milton Friedman. Darrera aquest nom, un autor desocnegur està convertint-se en un dels més llegits dels últims dies, gràcies als seus extensos i profunds articles sobre la LSP o la distribució farmacèutica. Tant si esteu a favor com en contra dels seus arguments, us recomano que li dediqueu temps a la lectura del seu blog https://quecosastienemilton.blogspot.com.es/

 

Ens veiem a les xarxes socials!

Comparteix aquest post

Posts relacionats

efectos de la ansiedad

8 efectes de l’ansietat al cos

L’ansietat, considerada com una resposta natural a situacions d’estrès o perill percebut, pot ser beneficiosa en certes circumstàncies en posar-nos en alerta davant de desafiaments.

Subscriu-te al nostre Blog

Els nostres articles estan escrits per experts en el sector i t’ajudaran a descobrir tractaments o productes revolucionaris que estem segurs que et seran de gran ajuda.

Subscriu-te a la newsletter!

Compartim tot el que cal saber per garantir el teu benestar. No us perdeu cap dels nostres articles.