-10% DE DESCOMPTE A LA PRIMERA COMPRA AMB EL CODI FARMACIA10

La calaixera de l’apotecari by Pharmacaring (I)

La cajonera del boticario by Pharmacaring (I)

Novetats apotecari

Hola amics de Farnacia 1896!

Torna la secció de la calaixera de l’apotecari amb aires renovats! Com recordareu, es tracta d’una petita calaixera de sastre on reunirem aquelles notícies que més ens han agradat o que més ens han cridat l’atenció sobre el món farmacèutic i les xarxes socials.

Comencem amb una lectura molt interessant Es tracta de l’entrevista realitzada per Redacció Mèdica a Jesús gómex actual president de SEFAC (Sociedad Española de Farmacia Comunitaria) i successor de Marichu Rodríguez, on es tracten temes d’actualitat com el anteprojecte de la Llei de Serveis Profesionals (APL), el ccanvi de sistema retributiu o els impagaments entre altres Podeu llegir l’entrevista aquí: https://www.sefac.org/files/Entrevista_jesus_gomez.pdf Jesús Gómez rep ara el testimoni de representar a SEFAC en un difícil moment i destaca entre altres coses el valor de SEFAC com “científica, professional i independent en el medi del sector sanitari”. Pel que fa a les últimes notícies sobre el APL, el qual ha caigut com una bomba en el sector, Jesús Gómez afirma que al tractar-se d’un document no oficial ha de ser avaluat amb precaució i que el nostre model “és un dels que millor garantitza l’atenció farmacèutica i l’accessibilitat de tots els ciutadans”. Pel que fa a la situació d’impagament viscuda en certes CCAA, Jesús llança una pregunta a l’aire: “En què volem invertir els diners? Jo el vull en educació, sanitat, infraestructures essencials i necessaries. Una lectura obligada per a conèixer la opinió d’aquesta societat que ja compta amb gairebé 2000 socis.

Una altra notícia especialment interessant aquesta setmana ha estat publicada per Correo Farmacéuticohttps://www.correofarmaceutico.com/2013/01/10/al-dia/profesion/el-documento-unificado-de-receta-privada-pide-que-el-farmaceutico-se-identifiqueen en la que es recollia la proposta dels Consejos Generales de Médicos y Farmacéuticos per unificar la recepta privada. Una proposta necessaria donada la quantitat de falsificacions que diàriament arriben als mostradors de les farmàcies sobre tot de fàrmacs psicòtrops. El model únic de recepta incorporarà un codi per a la verificació electrònica i la seva entrada en vigor està prevista pel 21 de gener no sense abans ser notificada per Sanitat. En aquest aspecte IM farmacias destaca la labor dels farmacèutics per aconseguir la unificació de la recepta privada. https://www.imfarmacias.es/articulo/los_farmaceuticos_han_sido_fundamentales_para_lograr_la_nueva_receta_privada#.UPKdzCf8Ib0 felicitats!

Anant cap a terrenys més farmacològics, el Periódico La región de Murcia, recollia en la seva versió digital la següent notícia. https://www.laopiniondemurcia.es/vida-y-estilo/salud/2013/01/11/efectos-secundarios-abuso-ibuprofeno/449423.html. La problemàtica de l’ús indiscriminat d’analgèsics ha de ser abordada des de la oficina de farmàcia mitjançant el consell farmacèutic i el seguiment farmacoterapètic dels pacients. Segons SEFAC, “més de 8 milions d’espanyols consumeixen dosi d’ibuprofè superiors a les recomanades, el que pot derivar en problemes gàstrics i cardiovasculars”. Una altra dada que es posa de manifest és que el 80% de les unitats d’ibuprofè dispensades a Espanya corresponen al de 600 mg, cosa que no passa a la resta d’Europa, on el seu germà gran és el més venut. Molta cura!

Recomanació

Per últim, per tancar la calaixera voldria amb una recomanació “bloguera”. Es tracta d’Un passeig entre els núvols(https://unpaseoentrelasnubes.blogspot.com.es/2012/11/gripe-o-resfriado.html) el blog personal de Mariví, farmacèutica amb una gran presència a les xarxes socials que acaba d’estrenar-se en el món blogger. Un blog sobre consells farmacèutics, cuina, fotografia… No deixeu de visitar-lo.

I fins aquí la calaixera d’avui. Ens veiem aviat!

 

Comparteix aquest post

Posts relacionats

efectos de la ansiedad

8 efectes de l’ansietat al cos

L’ansietat, considerada com una resposta natural a situacions d’estrès o perill percebut, pot ser beneficiosa en certes circumstàncies en posar-nos en alerta davant de desafiaments.

Subscriu-te al nostre Blog

Els nostres articles estan escrits per experts en el sector i t’ajudaran a descobrir tractaments o productes revolucionaris que estem segurs que et seran de gran ajuda.

Subscriu-te a la newsletter!

Compartim tot el que cal saber per garantir el teu benestar. No us perdeu cap dels nostres articles.