-10% DE DESCOMPTE A LA PRIMERA COMPRA AMB EL CODI FARMACIA10

Herpes labial, el virus perpetu

Herpes Labial

Dolorosos, incòmodes, antiestètics i contagiosos, així son els herpes labials o panses. Un problema que afecta física i emocionalment a una gran part de la població.

Què és un herpes labial?

És una infecció contagiosa, causada pel virus del Herpes simple tipus 1. Es caracteritza per ser asimptomàtica o per l’aparició d’erupcions de butllofes petites i doloroses, que apareixen generalment a la pell dels llavis.

Herpes labial el virus perpetu herpes simple

Perquè apareixen?

Els herpes labials són produïts pel virus i solen aparèixer quan hi ha febre, estrés, fatiga, canvis hormonals, un excès de sol, grip, etcètera. Sempre afecta de diferent forma en cada persona i quan més baixen les defenses, major és el risc que aparegui. A més a més, un cop que s’adquireix el virus, la possibilitat que el virus sorgeixi de nou, ja que es manté latent en el nostre organisme, disposada a reaparèixer de nou quan baixen les defenses.

Quins són els símptomes?

Els primers símptomes de l’herpes labials són ardos, pessigolleig, inflamació i hipersensibilitat a la zona on apareixerà. El procès de l’herpes es desenvolupa en vàries etapes. És important actuar en la primera etapa, en la que ens avisa de la seva aparició, per obtenir millors resultats.

Existeix tractament?

En general, l’erupció acostuma a tenir una evolució total de 10 dies i desgraciadmant, no existeix cap tractament que erradiqui per complet de l’organisme la infecció per Herpes simple, ja que una vegada que el virus ha entrat en un organisme, queda latent i es va produïnt brots ocasionals del mateix virus depenent de l’estat físic i mental de la persona. Tot i això, existeicen medicaments que pot minimitzar la freqüència amb la que apareixen els episodis, reduir la duració d’aquests anys i disminuir el mal que causen. Vegi la crema antiviral aciclovir 5%. També són relativament recents els pegats que controlen, de manera discreta, els símptomes de les panses mitjançant un hidrocoloide amb el que venen impregnats. Els seus principals avantatges davant la crema son el fet que es crea un microclima al voltant de l’erupció evitant el contacte amb l’exterior i que són invisibles, apostant molt fort pel component estètic.

En ser una malaltia que cursa amb ferides, és molt important la higiene. Hi ha que mantenir la part infectada seca i neta a més a més de no tocar o tocar el mínim possible per finalment, rentar-se molt bé les mans després del contacte amb les panses. Amb aquestes mesures evitarem l’extensió i l’aparició d’infeccions bacterianes que podrien agreujar la situació.

Prevenció viable?

Potser perquè el millor atac és una bona defensa, valdria la pena observar en quins moments de l’any es té més tendència a recaure ia partir d’això, anticipar-nos iniciant un programa amb probiòtics que tindria com a finalitat reforçar el sistema immunològic. Així s’evita la reinfecció o es minimitzen els símptomes al màxim.

També et pot interessar Sífilis, xancres o llagues en la boca.</a

Comparteix aquest post

Posts relacionats

efectos de la ansiedad

8 efectes de l’ansietat al cos

L’ansietat, considerada com una resposta natural a situacions d’estrès o perill percebut, pot ser beneficiosa en certes circumstàncies en posar-nos en alerta davant de desafiaments.

Subscriu-te al nostre Blog

Els nostres articles estan escrits per experts en el sector i t’ajudaran a descobrir tractaments o productes revolucionaris que estem segurs que et seran de gran ajuda.

Subscriu-te a la newsletter!

Compartim tot el que cal saber per garantir el teu benestar. No us perdeu cap dels nostres articles.