-10% DE DESCOMPTE A LA PRIMERA COMPRA AMB EL CODI FARMACIA10

Fil dental: Importància a la salut bucal

hilo dental

La boca és la porta dentrada per a la nutrició i un component fonamental de la nostra comunicació amb el món que ens envolta. Tot i la seva importància, l’atenció a la salut bucal sovint es veu relegada a un segon pla en comparació amb altres aspectes de la nostra salut. En aquest context, sorgeix la figura del fil dental com un aliat essencial que exerceix un paper fonamental en el manteniment d’una boca sana .

Potser de vegades subestimem la importància d’aquesta eina senzilla, però el seu paper és molt més significatiu del que podríem imaginar. En aquest article, explorarem per què és tan essencial i com en podem aprofitar al màxim els beneficis. Aquí descobrirem que el seu ús adequat, no només és una tasca rutinària a la higiene bucal, sinó que és un element crucial en la prevenció de problemes dentals que poden afectar la nostra qualitat de vida. A més, explorarem les tècniques i consells que ens permetran utilitzar-lo de manera efectiva, assegurant que el nostre somriure brilli amb salut i vitalitat al llarg del temps.

Què és el fil dental i per què és important?

El fil dental és un prim fil de material, generalment de niló o tefló, dissenyat per netejar els espais entre les dents i sota la línia de les genives, zones que al raspall de dents li costa assolir. Encara que el disseny és simple, la seva importància és enorme. Aquí hi ha algunes raons clau per les quals el fil dental és important:

  1. Eliminació de restes de menjar. Després de dinar, els trossos de menjar queden atrapats entre les dents i al llarg de la línia de les genives. Si no s’eliminen, aquestes restes poden portar al desenvolupament de càries i problemes de genives. El fil dental és la manera més efectiva d’eliminar aquests residus i prevenir problemes dentals.
  2. Combat la placa bacteriana. Si no s’elimina, la placa pot endurir-se i convertir-se en tosca, cosa que pot donar lloc a malalties de les genives i càries. El fil dental és l’única manera d’eliminar eficaçment la placa entre les dents.
  3. Prevenció de malalties de les genives. L’ús regular del fil dental és essencial per mantenir les genives sanes. Quan no s’elimina la placa i les restes de menjar entre les dents, poden provocar inflamació de les genives i, amb el temps, conduir a malalties de les genives com ara la gingivitis i la periodontitis.
  4. Reducció del mal alè. El mal alè, també conegut com a halitosi, sovint és causat per l’acumulació de bacteris a la boca. El fil dental pot ajudar a eliminar els bacteris i les restes de menjar que contribueixen al mal alè.

fil dental

Com utilitzar el fil dental de manera efectiva

Ara que sabem per què el fil dental és tan important, és essencial aprendre a fer-lo servir de manera efectiva per aprofitar al màxim els seus beneficis. Aquí hi ha alguns consells sobre com fer servir el fil dental de forma adequada:

Pas 1: triar el tipus de fil dental

Hi ha diferents tipus de fil dental al mercat, com l’encerat, el no encerat, amb sabor, amb textura i més. Tria el que més t’agradi i amb el que més còmode et sentis perquè sigui més probable que ho facis servir amb regularitat.

Pas 2: utilitzar la longitud adequada de fil dental

Talla aproximadament 45-50 centímetres. Això hauria de ser suficient per enrotllar al voltant dels teus dits, deixant uns 10-15 centímetres de fil entre ells per treballar.

Pas 3: enrotllar fil dental

Enrotlla l´extrem del fil dental al voltant d´un dit de cada mà. Això et donarà un bon control sobre el fil mentre llisques entre les dents. Amb el fil enrotllat, subjecta’l amb fermesa i lliscar-lo suaument entre dues dents. Aneu amb compte de no forçar-lo, ja que podria danyar les genives.

Pas 4: realitzar un moviment de “C”

Quan el fil dental estigui entre les dents, forma un suau moviment de “C” al voltant d’una dent i després de l’altre. Això ajudarà a netejar els costats dels i arribar sota la línia de les genives, però fes-ho amb compte per evitar danyar-les. La neteja sota la línia de les genives és crucial per prevenir problemes de genives.

Pas 5: utilitzar una secció neta de fil per a cada espai

A mesura que avancis a través de les teves dents, utilitza una secció neta de fil dental per a cada espai. Això evita que es redistribueixi la placa i les restes de menjar d’un lloc a l’altre.

Pas 6: esbandir amb aigua i raspallar-te les dents

Quan hagis acabat d’usar el fil, esbandeix la teva boca amb aigua i raspalla’t les dents com de costum. Això eliminarà qualsevol residu solt i deixarà la boca neta i fresca.

fil dental

El fil dental és una eina fonamental per mantenir una salut bucal òptima. El seu ús regular ajuda a prevenir problemes dentals, com càries, malalties de les genives i mal alè.

Tot i que pot semblar una tasca simple, el fil dental té un paper crític a la seva rutina d’higiene bucal. No subestimis la seva importància i assegura’t d’utilitzar-lo diàriament per mantenir el teu somriure saludable. No oblidis visitar el teu dentista de manera regular per obtenir més consells sobre com mantenir la teva salut bucal en el millor estat. També pots parlar amb nosaltres sobre la teva higiene bucal i trobar-ne diversos productes per cuidar-la. A Farmàcia 1896 estarem encantats d’atendre’t a través d’un simple missatge de WhatsApp . El teu somriure i la teva salut bucal t’ho agrairan.

Comparteix aquest post

Posts relacionats

efectos de la ansiedad

8 efectes de l’ansietat al cos

L’ansietat, considerada com una resposta natural a situacions d’estrès o perill percebut, pot ser beneficiosa en certes circumstàncies en posar-nos en alerta davant de desafiaments.

Subscriu-te al nostre Blog

Els nostres articles estan escrits per experts en el sector i t’ajudaran a descobrir tractaments o productes revolucionaris que estem segurs que et seran de gran ajuda.

Subscriu-te a la newsletter!

Compartim tot el que cal saber per garantir el teu benestar. No us perdeu cap dels nostres articles.