-10% DE DESCOMPTE A LA PRIMERA COMPRA AMB EL CODI FARMACIA10

Estries masculines símptomes i causes.

Estrías masculinas corticosteroides

Tendim a pensar en les estries, també conegudes com striae distensae (SD), com alguna cosa que afecta les dones molt més que als homes, però aixó no és del tot cert. Els homes poden, i ho fan, tenir estries i per moltes de les mateixes raons que les dones.

Tot i que la pell és increïblement flexible, arriba un punt on ja no es pot estirar (o estirar-se suficientment ràpid) sense causar les llàgrimes i cicatrius que coneixem com a estries.

Símptomes

Les estries es desenvolupen quan els teixits subjacents creixen més ràpid que la dermis, el que fa que la dermis es trenqui. Aquestes llàgrimes deixen estries lineals a la capa superior de la pell (epidermis) on el teixit s’aprima visiblement.

La ruptura també farà que es trenquin petits vasos sanguinis de la pell, donant a l’estria el seu característic to rosat o violeta. Quan es desenvolupen per primera vegada, les estries poden causar una sensació d’ardor o picor. Amb el temps, la pigmentació normal de la pell pot retornar, tot i que els teixits poden semblar lleugerament brillants.

Si bé les estries no fan mal, generalment son desagradables i poden causar angoixa emocional. El bronzejat tendeix a millorar en lloc de disminuir la seva aparença.

Causes

Si bé les causes de les estries en els homes no son tan diferents a les de les dones, s’associen principalment amb tres afeccions fisiològiques:

  • Creixement ràpid durant la pubertat que es manifesta principalment amb estries horitzontals a la part superior dels braços, músculs, glutis i espatlla.
  • Augment de pes ràpid i obesitat en la que l’acumulació de greix subcutani provoca estries verticals en l’abdomen.
  • Culturisme, en el qual el ràpid creixement del múscul desencadenarà estries al llarg del perímetre d’un múscul (com la vora externa del múscul del pit o en conjunt amb les estries del múcul de l’espatlla).

Estries Masculines Culturisme

 

Més enllà d’aquestes característiques, alguns homes poden tenir més predisposició a les estries que altres. Això és especialment cert en homes amb condicions de salut que causen la sobreproducció d’hormones conegudes com corticosteroides. Entre les seves moltes funcions, els corticosteroides regulen la producció de cèl·lules de la pell conegudes com queratinòcits en l’epidermis i fibroblasts a la dermis. Els fibroblasts son especialment importants ja que produeixen colàgen que el cos utilitza per a mantenir la pell flexible. Si hi ha una sobreproducció de corticosteroides, es produeix menys colàgen i la pell té menys capacitat per flexionar-se.

La sobreproducció de corticosteroides sovint s’associa amb trastorns de les glàndules suprarrenals. La diabetis, la malaltia de Cushing, la síndrome de Marfan, la síndrome d’Ehlers-Danos i l’esclerodermia son només alguns dels trastorns associats amb aquest efecte. Els corticosteroides utilitzats per a tractar una àmplia gamma de trastorns inflamatoris i autoimmunes també poden provocar una pèrdua de colàgen i un major risc d’estries. Fins i tot els corticosteroides tòpics poden causar un aprimament de la pell si s’usa en excés. Els esteroides anabòlics utilitzats per alguns culturistes també poden contribuir.

Estries masculines corticosteroides

Tractament

Les estries poden tenir un profund efecte en la autoconfiança d’una persona, particularment si son extenses o greus. Per aquest objectiu, molts homes i dones recorren a productes que pretenen prevenir les estries i/o reduir la seva aparició. Fins a data d’avui, hi ha poca evidència clínica per a recolzar aquestes afirmacions.

Dit això, hi ha alguns productes naturals i de venta lliiure que es creu que proporcionen una mica d’alleujament en comparació amb cap altre tractament. Entre ells:

  • La crema de tretinoïna tòpica s’usa àmpliament per a tractar l’acné. Un petit estudi aleatori realitzat al 2014 va suggerir que una crema de tretinoïna al 0.05% també pot tractar les estries, disminuint l’aparició de cicatrius primerenques (en lloc d’establertes).
  • Centella asiatica, també coneguda com Gotu Kola, és una herba perenne utilitzada en preparacions tòpiques per a prevenir el SD. Si bé alguns estudis anteriors han suggerit que és més efectiu que un placebo (56 % en contra 34%), els estudis van ser mal dissenyats i no van explorar cap altre explicació possible per als resultats.
  • Els tractaments con microdermabrasió i láser poden ajudar a millorar l’aparició general de la pell, especialment si les estries son profundes. Un petit estudi realitzat al 2016 va suggerir que els procediments van aconseguir millors resultats que les cremes de tretinoïna tòpica.

 

Si té estries, pot evitar la propagació addicional al perdre pes. També es pot reduir la seva aparició fent servir protector solar i evitant el bronzejat. Malgrat el que algunes persones li puguin dir, no existeix una dieta que pugui reduir el risc d’estries o tècniques mecàniques, com l’aplicació de calor o massatges, que poden prevenir o tractar l’afecció. Els suplements de colàgen semblen tenir poc o cap impacte.

 

Comparteix aquest post

Posts relacionats

efectos de la ansiedad

8 efectes de l’ansietat al cos

L’ansietat, considerada com una resposta natural a situacions d’estrès o perill percebut, pot ser beneficiosa en certes circumstàncies en posar-nos en alerta davant de desafiaments.

Subscriu-te al nostre Blog

Els nostres articles estan escrits per experts en el sector i t’ajudaran a descobrir tractaments o productes revolucionaris que estem segurs que et seran de gran ajuda.

Subscriu-te a la newsletter!

Compartim tot el que cal saber per garantir el teu benestar. No us perdeu cap dels nostres articles.