-10% DE DESCOMPTE A LA PRIMERA COMPRA AMB EL CODI FARMACIA10

estries abdominals.

estrías abdominales

Què és exactament una estría?

Les estries al ventre de la dona. Les estries s’esvaeixen amb el temps; tanmateix, el tractament les pot fer menys perceptibles més ràpidament. Una estría és un tipus de cicatriu que es desenvolupa quan la nostra pell s’estira o encongeix ràpidament. El canvi abrupte fa que el col·lagen i l’elastina, que suporten la nostra pell, es trenquin. A mesura que la pell es guareix, poden aparèixer estries.
No tothom desenvolupa aquestes bandes estretes a la pell. Els nivells hormonals fluctuants semblen exercir un paper. També pot tenir més risc si les persones de la seva família tenen estries.

Si li surten estries, el més probable és que ho faci en aquests moments:

 • Els brots de creixement que es produeixen a la pubertat
 • Embaràs
 • Pèrdua o augment ràpid de pes
 • Entrenament amb peses quan es té un ràpid creixement muscular
 • Aplicar un corticoesteroide a la pell durant molt de temps també pot causar estries. Si teniu la malaltia de Cushing o la síndrome de Marfan, és possible que vegi estries.
 • Quan les estries apareixen per primera vegada, tendeixen a ser vermelles, estades, rosades, marró vermellós o marró fosc, depenent del color de la pell. Les primeres estries poden sentir-se lleugerament aixecades i poden produir picor.
 • Amb el temps, el color s’esvaeix i les bandes estretes s’enfonsen sota la pell. Si passes el dit per sobre una estría madura, sovint sents una lleugera depressió.

 

Què pot eliminar les estries?

Com qualsevol cicatriu, les estries són permanents, però el tractament les pot fer menys notòries. El tractament també pot ajudar a alleujar la picor. Si esteu embarassada o alletant, consulteu el vostre metge abans de tractar les estries. Alguns productes contenen ingredients, com el retinol, que poden fer malbé el nadó.

Dona que s’aplica loció per a les estries
És important entendre que cap tractament funciona per a tothom, i molts productes no semblen funcionar en absolut. Això és el que els investigadors han descobert sobre els molts tractaments per a les estries.

Cremes, locions i gels per a les estries: Els investigadors han estudiat moltes de les cremes, locions i gels que es venen per tractar les estries. Si bé cap producte sembla ajudar tot el temps –i alguns no semblen ajudar en absolut– els investigadors han descobert algunes cremes útils.

Si bé cap producte sembla ajudar tot el temps –i alguns no semblen ajudar en absolut– els investigadors han descobert algunes cremes útils.

 • Usar el producte a les primeres estries. El tractament sembla tenir poc efecte a les estries madures.
 • Fes un massatge amb el producte a les estries. Si es pren el temps de fer massatges el producte suaument a la pell, pot ser més eficaç.
 • Apliqueu el producte cada dia durant setmanes. Si veieu resultats, trigaran setmanes a aparèixer.

Remeis casolans: En els estudis, els remeis casolans populars no han funcionat. Els investigadors van descobrir que cap de les estries s’esvaïa quan la gent es feia massatges amb oli d’ametlles, mantega de cacau, oli d’oliva o vitamina E a les seves estries.

Autobronzejador: Mentre que el bronzejat pot fer més notòries les estries, un autobronzejador pot camuflar les estries, tant les primerenques com les madures. Un autobronzejador no pot fer desaparèixer les estries. El bronzejat no pot eliminar les estries Quan et bronzeges, les estries es fan més notòries perquè no es bronzegen.

Els medicaments receptats que s’apliquen a la pell: Als estudis, dos ingredients semblen oferir cert alleugeriment:

 • L’àcido hialurònic
 • Tretinoïna

En dos grans estudis, l’aplicació d’àcid hialurònic a les primeres estries va fer que fossin menys notòries.

La tretinoïna és un retinoide, que també pot fer menys notòries les estries primerenques. En un estudi, les persones que es van aplicar aquesta crema receptada cada nit durant 24 setmanes tenien estries menys notòries. Els que no es van aplicar la crema van veure créixer les primeres estries Altres estudis han trobat resultats similars.

El retinol, un altre tipus de retinoide, també pot ajudar a esvair les primeres estries.

Procediments que realitzen els dermatòlegs: Els dermatòlegs utilitzen els procediments següents perquè les estries siguin menys notòries, però cap pot eliminar-les:

 • Exfoliació química
 • La teràpia de làser
 • Microdermabrasió
 • Radiofreqüència
 • Ultrasons

Per donar-vos els millors resultats, el vostre dermatòleg pot utilitzar més d’un procediment. Per exemple, el dermatòleg el pot tractar amb radiofreqüència i un làser de colorant de pols.

Amb tots els procediments, és possible que es produeixin efectes secundaris. A les mans expertes d’un dermatòleg certificat pel consell, els efectes secundaris tendeixen a ser menors i temporals. És comú que es produeixi una mica d’envermelliment i inflor després d’un procediment. L’envermelliment i la inflor tendeixen a desaparèixer en poques hores o dies.

Un dermatòleg pot dir-li si algun d’aquests tractaments és adequat per a vostè, tenint en compte la salut, l’edat i el temps que porta amb les estries.

 

Hi ha res que pugui prevenir les estries?

 

Els investigadors han descobert que molts remeis que es diu que prevenen les estries en realitat no funcionen. Als estudis, ni l’oli d’ametlles, ni la mantega de cacau, ni l’oli d’oliva, ni la vitamina E van prevenir les estries.

Altres ingredients poden funcionar. Els investigadors han descobert que els productes que contenen centella o àcid hialurònic poden ajudar a prevenir les estries. La centella és una herba, i la nostra pell conté naturalment àcid hialurònic.

 

Quan cercar l’experiència d’un dermatòleg

 

Els tractaments contra les estries que es poden comprar a una botiga o en línia poden ser costosos. Si et trobes gastant molt de temps i diners sense obtenir cap resultat, pot ser útil consultar un dermatòleg certificat.

Els procediments al consultori han demostrat ser més eficaços que les cremes, les locions i els gels. Els dermatòlegs també et poden informar sobre qualsevol producte o procediment nou que pugui ser útil.

Traducció realitzada amb la versió gratuïta del traductor www.DeepL.com/Translator

Comparteix aquest post

Posts relacionats

efectos de la ansiedad

8 efectes de l’ansietat al cos

L’ansietat, considerada com una resposta natural a situacions d’estrès o perill percebut, pot ser beneficiosa en certes circumstàncies en posar-nos en alerta davant de desafiaments.

Subscriu-te al nostre Blog

Els nostres articles estan escrits per experts en el sector i t’ajudaran a descobrir tractaments o productes revolucionaris que estem segurs que et seran de gran ajuda.

Subscriu-te a la newsletter!

Compartim tot el que cal saber per garantir el teu benestar. No us perdeu cap dels nostres articles.