-10% DE DESCOMPTE A LA PRIMERA COMPRA AMB EL CODI FARMACIA10

Especial mètodes anticonceptius: píndola i anell vaginal

Especial métodos anticonceptivos píldora y anillo vaginal

Quins són els mètodes anticonceptius femenins?

Aquí teniu una petita llista dels mètodes anticonceptius més freqüents, amb usos i consells:

Mètodes anticonceptius hormonals

Si al mes anterior no vas utilitzar cap anticonceptiu hormonal has d’usar preservatiu durant els 7 primers dies del cicle. En altres casos, pregunta al teu ginecòleg.

 

Píldora

Inhibeix l’ovulació Hi ha diversos tipus depenent de la composició, dosi hormonal i de la pauta de dosificació. La presa de la píldora és diària per via oral, durant 21 o 22 dies amb descans de 7 dies entre un envàs i un altre. La més utilitzada és la píldora combinada. 99% d’eficàcia.

La primera píldora es pren entre el primer i el cinquè dia de ciclo (prefriblement el primer dia) durant 21 o 22 dies sempre a la mateixa hora. Després d’aquest període hi ha una setmana de descans durant la que aparegui la menstruació. No hem d’oblidar cap dosi, ja que disminuirà l’eficàcia.

La presa d’antibiòtics, vòmits o diarrea pot disminuir l’eficàcia anticonceptiva. No protegeix davant de malalties de transmissió sexual ni SIDA.

No recomanada en cardiopaties, problemes de circulació sanguínia o coagulació, hipertensió, malalties hepàtiques o diabetis; dones fumadores majors de 35 anys, amb sobrepès, alteracions als nivells de colesterol o amb neoplàsies hormonodependents.

 

Píldora sense estrògens.

És d’ús diari per via oral. Inhibeix l’ovulació; no conté estrògens, per la qual cosa està indicada en dones en període de lactància, fumadores més grans de 35 anys, dones amb migranyes sense aura, amb sobrepès o hipertensió. 99% d’eficàcia.
L’envàs consta de 28 píldores; es comença entre el primer i cinquè dia de cicle, i durant els 7 primers hem de fer servir un mètode de barrera. Es pren una píldora diària durant els 28 dies a la mateixa hora i en aquest cas no hi ha descans quan acabem un envàs comencem amb el següent. Si oblidem una dosi i la prenem abans que transcorrin 12 hores es dóna un fenomen conegut com a “període de cobertura” en què l’eficàcia no disminueix; si passen més de 12 hores l’eficàcia es pot veure disminuïda.

Igual que a la píldora combinada la presa d’antibiòtics, els vòmits o la diarrea poden disminuir l’eficàcia anticonceptiva. No protegeix davant de malalties de transmissió sexual ni SIDA.

 

Anell vaginal

mètodes anticonceptius

Anell de plàstic flexible, transparent, de 5 cm de diàmetre; còmode i fàcil d’usar ja que es col·loca a la vagina com un tampó, sense notar-ho si està col·locat adequadament. Ús mensual; el col·loquem entre el primer i cinquè dia de menstruació i durant 21 dies està dins de la vagina, el retirarem i als 7 dies en col·locarem un de nou. Nivells hormonals constants i baixos durant tot el mes de manera que les nàusees i tensió mamària seran menors que en anticonceptius orals. 99.7% d’eficàcia.

En aquest cas, no interfereixen en l’eficàcia la presa d’antibiòtics, vòmits o diarrees.

En cas que l’anell se’n surti, si han passat menys de tres hores, el rentarem amb aigua tèbia o freda (no calenta) i ho tornarem a introduir. Si han passat més de 3 hores cal utilitzar un mètode de barrera (preservatiu).
No està recomanat en els mateixos casos dels que hem parlat a la píldora combinada. No protegeix davant de malalties de transmissió sexual ni SIDA.

 

Imatges:Terra

Comparteix aquest post

Posts relacionats

efectos de la ansiedad

8 efectes de l’ansietat al cos

L’ansietat, considerada com una resposta natural a situacions d’estrès o perill percebut, pot ser beneficiosa en certes circumstàncies en posar-nos en alerta davant de desafiaments.

Subscriu-te al nostre Blog

Els nostres articles estan escrits per experts en el sector i t’ajudaran a descobrir tractaments o productes revolucionaris que estem segurs que et seran de gran ajuda.

Subscriu-te a la newsletter!

Compartim tot el que cal saber per garantir el teu benestar. No us perdeu cap dels nostres articles.