-10% DE DESCOMPTE A LA PRIMERA COMPRA AMB EL CODI FARMACIA10

Els beneficis de prendre un multivitamínic per a la salut

pexels-polina-tankilevitch-3873209

A la recerca de mantenir una bona salut, moltes persones recorren als multivitamínics com a complement nutricional. Aquests suplements contenen una combinació de vitamines i minerals essencials per al funcionament adequat del cos. No obstant això, és important comprendre què és exactament un multivitamínic , com poden beneficiar la nostra salut i quines precaucions hem de prendre en consumir-les.

 

Què són les multivitamines?

Un multivitamínic és un suplement dietètic que proporciona una varietat de vitamines i minerals en una sola presentació. Està dissenyat per complementar la dieta i suplir possibles mancances nutricionals. Aquests suplements solen contenir una combinació de vitamines essencials, com ara A, C, D, E, K i del grup B, així com minerals com magnesi i zinc.

Els suplements vitamínics es presenten en diferents formes, com ara càpsules, pastilles, pólvores o líquids, i estan destinats a tractar deficiències vitamíniques causades per malalties, trastorns digestius, situacions especials com l’embaràs o per abordar una alimentació deficient en nutrients.

És important destacar que les fórmules multivitamíniques són considerades complements i no han de reemplaçar una alimentació saludable i equilibrada. El seu objectiu principal és brindar una aportació addicional de nutrients quan sigui necessari. La base per obtenir els nutrients necessaris continua sent una dieta variada i nutritiva.

 

Quins beneficis aporten els multivitamínics?

Els complements vitamínics ofereixen nombrosos beneficis per a la salut, alguns dels quals inclouen:

1. Millora de la memòria i latenció: els suplements vitamínics poden ajudar a millorar la funció cognitiva, incloent la memòria i latenció.

2. Reducció del risc de malalties visuals: alguns multivitamínics contenen vitamines i antioxidants que poden ajudar a reduir el risc de desenvolupar certes malalties visuals, com ara la degeneració macular, relacionada amb l’edat.

3. Enfortiment del sistema immunitari: la major part de les fórmules multivitamíniques contenen vitamines i minerals que són importants per mantenir un sistema immunològic saludable, cosa que pot ajudar a prevenir malalties i infeccions.

 

Enfortiment sistema immunitari

 

4. Reducció del risc d’atacs al cor : certes vitamines i minerals presents als complements vitamínics, com l’àcid fòlic, la vitamina B6 i la vitamina B12, poden ajudar a reduir el risc de malalties cardíaques i atacs de cor.

5. Aportació de nutrients essencials: els complements vitamínics poden ser beneficiosos per a certs grups de persones, com ara dones embarassades, nens i esportistes, ja que proporcionen nutrients addicionals que poden ser necessaris per satisfer les demandes del cos durant aquestes etapes de la vida.

6. Reposició de vitamines i minerals esgotats: el consum d’alguns medicaments poden esgotar certes vitamines i minerals al cos. Els multivitamínics poden ajudar a reposar aquestes deficiències i assegurar un equilibri adequat de nutrients.

 

Presa diària de suplement vitamínic

 

7. Aportació de micronutrients en dietes específiques: les persones que segueixen dietes vegetarianes o veganes poden beneficiar-se dels complements vitamínics ja que aquests poden proporcionar els micronutrients importants que poden ser més difícils d’obtenir només a través de la dieta vegana o vegetariana.

8. Complement en el tractament de malalties: en alguns casos, els suplements vitamínics poden actuar conjuntament amb els medicaments en el tractament de certes malalties. Per exemple, es poden fer servir suplements de vitamina D i calci per al tractament de l’osteoporosi, suplements de ferro per tractar l’anèmia o suplements de magnesi per al restrenyiment o els trastorns del son.

És important tenir en compte que, encara que les fórmules multivitamíniques són segures, prendre quantitats excessives pot generar complicacions. Per aquesta raó es recomana consumir-los sota la indicació i la supervisió d’un professional mèdic.

 

Recomanacions

Algunes recomanacions importants a tenir en compte abans de prendre multivitamines són:

1. Consulta un professional de la salut: abans de començar a prendre qualsevol tipus de suplement, és important parlar amb un metge, dietista o nutricionista. Ells podran avaluar les teves necessitats individuals i determinar si realment necessites un multivitamínic, així com recomanar-te la dosi adequada.

 

Ajuda de professionals de la salut

 

2. Tria un multivitamínic de qualitat: cerca marques de confiança i assegura’t que la fórmula multivitamínica compleixi amb els estàndards de qualitat i seguretat. Podeu investigar sobre la reputació de la marca i verificar que estigui certificada per organitzacions reconegudes.

3. Llegeix i segueix les instruccions: llegeix detingudament les instruccions de dosificació i segueix les recomanacions del fabricant. No prenguis més de la dosi recomanada, tret que així ho indiqui un professional de la salut.

4. Pren el multivitamínic amb aliments: en general, és millor prendre les fórmules multivitamíniques amb aliments, ja que això pot millorar l’absorció de nutrients i reduir qualsevol malestar estomacal que puguin causar.

5. No substitueixis una dieta equilibrada: els multivitamínics no han de ser considerats com un reemplaçament duna alimentació saludable i equilibrada. Sempre és important obtenir els nutrients de fonts naturals d’aliments, com ara fruites, verdures, grans sencers, proteïnes magres i lactis.

 

Dieta equilibrada i sana

 

6. Evita la duplicació de nutrients: si ja estàs prenent altres suplements individuals, com ara vitamina D o calci, verifica la composició del teu complement vitamínic per evitar una ingesta excessiva de nutrients específics.

7. Tingues en compte possibles interaccions amb medicaments: alguns medicaments poden interactuar amb els nutrients als complements vitamínics. Si estàs prenent algun medicament regularment, consulta amb el teu metge per assegurar-te que no hi hagi interaccions negatives.

8. Guarda els multivitamínics adequadament: segueix les instruccions d’emmagatzematge del fabricant i mantingues els suplements en un lloc fresc, sec i fora de l’abast dels nens.

Recorda que aquestes són pautes generals, i és important cercar assessorament professional personalitzat per determinar quins suplements i dosis són adequats per a tu, considerant el teu estat de salut, necessitats nutricionals i qualsevol medicament que estiguis prenent.

 

Consulta a professionals per triar els millors multivitamínics per a tu

A Farmàcia 1896, trobaràs professionals i experts en el camp de la salut i la farmacologia. Pots anar a el nostre establiment o bé consultar els nostres farmacèutics via Whatsapp sobre els millors multivitamínics per a tu. Nosaltres et podrem oferir recomanacions personalitzades tenint en compte les teves necessitats específiques, el teu estat de salut i qualsevol medicació que estiguis prenent.

Comptem amb una àmplia selecció de suplements vitamínics i us podrem orientar sobre quines són les millors marques de multivitamines, oferint-vos informació sobre els ingredients, la dosi adequada i altres aspectes rellevants. Recordeu que sempre és important comptar amb l’assessorament de professionals de la salut abans d’iniciar qualsevol suplementació.

Comparteix aquest post

Posts relacionats

efectos de la ansiedad

8 efectes de l’ansietat al cos

L’ansietat, considerada com una resposta natural a situacions d’estrès o perill percebut, pot ser beneficiosa en certes circumstàncies en posar-nos en alerta davant de desafiaments.

Subscriu-te al nostre Blog

Els nostres articles estan escrits per experts en el sector i t’ajudaran a descobrir tractaments o productes revolucionaris que estem segurs que et seran de gran ajuda.

Subscriu-te a la newsletter!

Compartim tot el que cal saber per garantir el teu benestar. No us perdeu cap dels nostres articles.