-10% DE DESCOMPTE A LA PRIMERA COMPRA AMB EL CODI FARMACIA10

Drogues de moda: burundanga

Burundanga

L’escopolamina és un alcaloide tropànic també conegut com a burundanga. És una subtància afina a l’atropina, que es troba en la Belladona. És una droga altament tòxica i s’ha d’utilitzar en dosis molt petites, com per exemple en el tractament de la cinetosi (mareigs i vòmits) Una sobredosi d’escopolamina pot causar deliri, psicosi, paràlisi, estupor i mort.

A química a la burundanga se la coneix també com hioscina, que prové del nom científic Hyoscyamus Níger (Herba boja)
L’escopolamina actua com depressor de les terminals nervioses i del cervell. Indueix a la dilatació de les pupil·les, la contracció dels vasos sanguinis, la reducció salival i estomacal i altres fenomens resultats de la inhibició del sistema nerviós parasimpàtic. En dosi alta, més de 10 mg en nens, o més de 100 mg en adults, pot causar convulsions, depressió, arrítmies cardíaques 8taquicàrdia, fibril·lació, etc) insuficiència respiratòria, col·lapse vascular i fins la mort.

En medicina, l’escopolamina s’usa:
a) En molt petites quantitats per a prevenir i tractar el mareig, colitis i vòmits provocats pels viatges.
b) Com a sedant sobre el Sistema Nerviós Central, s’usa com antiparkinsonià, antiespasmòdic i com analgèsic loca.
c) Serveis per provocar la dilatació de la pupil·la en examens del fons de l’ull.
El seu ús redueix la producció de les glàndules secretores (saliva, bronquis i suor). Antigament s’administrava juntament amb la morfina com analgèsic en els parts.

 

Símptomas perifèrics

 

Els efectes de l’administració d’escopolamina es manifesten amb la disminució de la secreció glandular, suspensió de la saliva, el que provoca sequedat i set, dificulta per deglutis, parlar, dilatació de les pupil·les, visió borrosa per objectes propers i en ocasions, ceguesa transitòria.
És característic l’envermelliment de la pell per vasodilatació i disminució de la suor, així com l’augment de la temperatura corporal o febre, 8que pot arribar als 42 º C), dilatació vesical amb espasmes de l’esfínter i retenció urinària. En alguns casos pot acompanyar-se de amnèsia temporal o somnolència.
El seu màxim efecte s’aconsegueix durant la primera o segona hora i després cedeix poc a poc, depenent de la dosi. La seva eliminació triga uns dies.

estructura química escopolamina

 

Tractament

 

La intoxicació amb l’escopolamina requreix atenció mèdica. S’ha de conservar una adequada oxigenació del pacient, hidratació i control de la hipertèrmia (bossa de gel, compreses fredes). L’habitació ha d’estar a mitja llum, per evitar estímuls fins on sigui possible a més a més d’acomodar el llit per evitar lesions.
És beneficiós disminuir l’absorció amb rentat gàstric immediatament (si s’ha ingerit per via oral) amb carbó activat i catàrtic salí.
si es presenta deliri o coma per culpa de la presa en grans dosi, la fisostigmina, administrada sota estricte control mèdic, és el tractament indicat. si el diagnòstic és correcte, s’observa una resposta molt ràpida (diagnòstic terapèutic). Com la fisostigmina es metabolitza ràpidament, el pacient pot caure una altra vegada en coma, en una o dues hores, necessitant una nova dosis. També l’àcid ascòrbic o vitamina c és útil per augmentar l’eliminació dels alcaloides, pel mecanisme d’acidificació de l’orina.

Repeteixo, tot sota estricte control mèdic!

L’ús de l’escopolamina ha traspassat la frontera mèdica i ha arribat en mans delictives, aquesta substància fa perdre la voluntat i la memòria a qui la prengui. La burundanga s’utilitza per certs individus en casos de robament o violació, sent aquesta substància, cada vegada més habitual en el nostre país.

Comparteix aquest post

Posts relacionats

efectos de la ansiedad

8 efectes de l’ansietat al cos

L’ansietat, considerada com una resposta natural a situacions d’estrès o perill percebut, pot ser beneficiosa en certes circumstàncies en posar-nos en alerta davant de desafiaments.

Subscriu-te al nostre Blog

Els nostres articles estan escrits per experts en el sector i t’ajudaran a descobrir tractaments o productes revolucionaris que estem segurs que et seran de gran ajuda.

Subscriu-te a la newsletter!

Compartim tot el que cal saber per garantir el teu benestar. No us perdeu cap dels nostres articles.