-10% DE DESCOMPTE A LA PRIMERA COMPRA AMB EL CODI FARMACIA10

Consells i tractament per evitar la caiguda del cabell

alopecia

Catalán ¿Cómo evitar la caída del cabello? Com evitar la caiguda dels cabells?

“El guineu comuna o vermell(Vulpes vulpes) és una espècie de mamífer molt coneguda, de la família dels cànids, de distribució holàrtica, encara que també va ser introduït a Austràlia al segle XX. És un animal silenciós i molt cautelós, que caça sobretot a la nit. Durant el dia roman ocult entre els matolls o als caus. excavades en paratges secs i amagats, sovint entre les roques, els barrancs herbosos i les espessors.”

La guineu perd els cabells d’estiu a la tardor i el d’hivern el perd a la primavera. D’aquesta semblança amb la caiguda dels cabells temporals que patim els humans neix la paraula Alopècia, procedent del grec Alopex, que significa guineu. A la guineu, igual que a la resta de mamífers, els cabells compleixen una funció essencial de protecció contra el fred, mentre que en l’humà adquireix un valor principalment estètic podent arribar a ser la calvície un greu problema a nivell emocional.

El terme “Alopècia” defineix la caiguda capil·lar sense distingir quina és la causa o origen, sinó considerant-la oficial quan hi ha una pèrdua de més de 100 cabells al dia. Això sí, per establir un tractament adequat a la caiguda del cabell se n’ha de conèixer la causa, o com a mínim diferenciar el tipus d’alopècia que es pateix.

 

Tipus de caiguda capil·lar

Hi ha principalment dos grans grups de tipus de caiguda capil·lar:

– Caiguda crònica: considerada així quan es pateix durant més de sis mesos, i en què s’observa una localització molt concreta de despoblació del cabell. Es diferencia d’igual manera si la caiguda crònica és masculina, o femenina, ja que les seves causes poden ser diferents i en conseqüència els seus tractaments.

– Caiguda aguda: també coneguda com a caiguda del cabell ocasional o reaccional. La durada de la caiguda és de menys de sis mesos i generalment la seva localització és difusa, és a dir, és una caiguda que pot afectar tot el crani, sense deixar visiblement cap zona més despoblada que una altra, sinó essent perceptible principalment en pentinar-se o veure el rastre del cabell al llit, terra, etc.

En el cas d’aquesta última, de la caiguda dels cabells ocasionals, el factor desencadenant sol trobar-se entre 2 i 4 mesos anterior a la caiguda dels cabells i aquest podria ser per exemple una època de nervis o estrès, després d’un part, el seguiment d’una dieta mal equilibrada, el canvi estacional, la presa de segons quins medicaments,… en tots els casos amb una manca d’elements essencials per al creixement del cabell i una xarxa capil·lar insuficient per a l’absorció dels nutrients. És per això que el tractament estarà basat en la cobertura d’aquests dèficits.

És important diferenciar els tipus de caiguda capil·lar per evitar la caiguda dels cabells amb un tractament eficaç.

Tractament de la caiguda del cabell ocasional

El tractament per a aquest tipus de caiguda està basat principalment en:

– Complexos a base de: aminoàcids sofrats (metionina i cisteïna), vitamines B5, B6, B8, PP, E, oligoelements (zinc, coure, seleni, sofre), minerals (calci, magnesi, ferro).

– Gots dilatadors com el nicotinat de tocoferol, o d’origen vegetal com el ruscus, que millorin l’accés i l’absorció dels nutrients al fol·licle.

 

Es podran administrar via oral en forma de càpsules o via tòpica en forma de butllofes. L’ús d’ambdues formes alhora fins i tot afavorirà que els resultats siguin visibles de manera més ràpida.

L´ús d´un xampú anticaiguda serà beneficiós sempre com a complement a un tractament. El xampú aporta nutrients i vasodilatadors que prepararan el cuir cabellut per rebre a continuació un tractament anticaiguda, perquè s’absorbeixi millor, i que a la llarga sigui més efectiu.

Consells pràctics per evitar la caiguda del cabell

  • L’estrès és un factor de risc: controla’l en la mesura del possible
  • Mantingues una bona alimentació: fruites, verdures, cereals (vitamina B, àcid fòlic, ferro).
  • Pren sucs rics en Vitamina C i betacarotens.
  • Evita l’abús de greixos, alcohol, tabac o cafè.
  • Beu gran quantitat daigua.
  • Evita rentar els cabells amb aigua massa calenta.
  • Compte amb els assecadors: utilitza’ls a temperatura baixa ia certa distància del cuir cabellut.
  • Evita sabons agressius: fes ús d’un xampú adequat al cuir cabellut.

 

 

Comparteix aquest post

Posts relacionats

efectos de la ansiedad

8 efectes de l’ansietat al cos

L’ansietat, considerada com una resposta natural a situacions d’estrès o perill percebut, pot ser beneficiosa en certes circumstàncies en posar-nos en alerta davant de desafiaments.

Subscriu-te al nostre Blog

Els nostres articles estan escrits per experts en el sector i t’ajudaran a descobrir tractaments o productes revolucionaris que estem segurs que et seran de gran ajuda.

Subscriu-te a la newsletter!

Compartim tot el que cal saber per garantir el teu benestar. No us perdeu cap dels nostres articles.