-10% DE DESCOMPTE A LA PRIMERA COMPRA AMB EL CODI FARMACIA10

Afronta l´insomni amb bons hàbits

Afronta el insomnio con buenos hábitos

Es considera l’insomni com la dificultat per agafar el son o romandre adormit. Aquest podria ser un problema transitori (d’una durada de menys de tres setmanes) o crònic de llarga durada. L’insomnió no és una malaltia, sinó un símptoma.

 

Causes

 

Diversos trastorns emocionals i físics en poden ser la conseqüència. Lús de medicaments, també pot ser una de les causes.
La dificultat per agafar el son és més freqüent en persones d’edat avançada i entre els joves. Els desajustos emocionals, l’excitació, una malaltia breu o un canvi d’horari poden causar dificultats, de curta durada, per agafar el son.

L’insomni crònic podria ser produït per l’ansietat, un matalàs incòmode o un excés de soroll o de llum, la tensió mental, les deficiències en l’alimentació, mals hàbits en el son; trastorns físics, com un nivell baix de sucre a la sang, apnea del son, trastorns de la glàndula tiroide, reaccions a medicaments receptats, alcohol, canvis de torns de treball, etc.

Les necessitats mínimes per disposar d’un somni reparador varien segons l’edat. El fals insomni pot ser induït al forçar a l’organisme a dormir més del que es necessita.
Un estudi de cinc setmanes efectuat al Berkekey Wellness Letter l’any 1992, va mostrar que les persones amb insomni que practiquen exercicis de relaxament, agafen el son més ràpidament, dormen millor, que els que van ser tractats amb medicació per poder dormir.

 

Aquells que tinguin problemes d’insomni han d’evitar:

 

a) La cafeïna
b) Menjars pesats i copiosos, abans de ficar-se al llit.
c) Exercicis vigorosos de tres a cinc hores, també abans de ficar-se al llit.
d) Limitar ús de l’alcohol
e) Tabac
f) Evitar les migdiades diürnes i limitar-les a una hora a la tarda i després compensar-les, retirant-se una hora més tard a la nit.
g) Una vida sedentària contribueix a l’insomni.
h) No anar a dormir amb gana.

 

Hàbits positius

 

1r. Olorar lavanda. S’ha demostrat que certes aromes indueixen a una relaxació profunda, cosa que contribueix a agafar el son. La lavanda és molt eficaç per relaxar-se. L’aroma de poma i l’aire marí també són efectius per reduir l’estrès.

2n. Usar llençols de lli.

3r. Bany nocturn. Prendre un bany temperat, 1 o 2 hores abans de dormir. Indueix el somni. No obstant això, és important programar bé l’hora del bany, ja que si es pren immediatament abans de ficar-se al llit, produiria un efecte estimulant.

4t. Dedicar temps a les aficions és una bona fórmula per superar l’estrès.

Colors Per a un bon relaxament els colors són importants.

Verd: Evoca una sensació de pau. Redueix la freqüència cardíaca. Redueix el nivell d’estrès.
Blau: Estimula la secreció dhormones relaxants.
Lila: Calma els nervis i relaxa els músculs.
Rosa: Efecte calmant, sobretot en persones irritables i compulsives.

6è. Menjar a mitjanit. Si es té problemes per agafar el son, un lleuger aperitiu, ric en proteïnes i sucres, estimula l’activitat dels neurotransmissors, que indueixen al son. Exemple: Cereals amb llet o un got de llet amb galetes.

7è. Necessitat de son. Tothom necessita dormir, però no la mateixa quantitat d’hores. Depèn de cada personalitat i de la classe de vida que porta. Les persones molt actives necessiten menys hores de son. Els més grans de 50 anys dormen una mitjana de 6 hores diàries.

8è. Aixequeu-vos a la mateixa hora cada matí, sense tenir en compte el nombre d’hores que s’hagin adormit.

9è. Un passeig després del sopar o uns exercicis suaus (ajupir-se i estirar-se) abans de dormir, pot ajudar a relaxar els músculs tensos i facilitar l’inici del son.

 

Aliments

 

Galeno, un metge grec, es curava l’insomni menjant enciam cada nit.

· All. Afegir all mòlt o extracte d’all, al brou de pollastre, aigua tèbia o llet endolcida amb mel.

Els aliments salats estimulen les glàndules adrenals i s’haurien d’evitar abans de dormir.

Els berenars nocturns, com galetes amb formatge, mig sandvitx de carn, pollastre o tonyina, o un got de llet tèbia, podrien estimular la producció de serotonina.

· Augmentar el consum d’aliments rics en ferro i coure (faves, fesols, mongetes seques, fruites, carn vermella, nous, marisc).

· Quan la tensió nerviosa crea dificultats per dormir, beure suc de pastanagues, combinat amb suc de poma, raïm, papaia, pera o pinya.

· Mel. Un remei utilitzat, de vegades, en un estat americà: combinar tres cullerades de vinagre de sidra de poma, amb una tassa de mel. Mantenir-la en un flascó prop del llit i prendre dues culleradetes, quan no es pugui agafar el son.

Plantes medicinals. Tant en infusió com en coixement ajuden a dormir relaxadament, encara que això serà motiu d’un altre article ben aviat.

Comparteix aquest post

Posts relacionats

efectos de la ansiedad

8 efectes de l’ansietat al cos

L’ansietat, considerada com una resposta natural a situacions d’estrès o perill percebut, pot ser beneficiosa en certes circumstàncies en posar-nos en alerta davant de desafiaments.

Subscriu-te al nostre Blog

Els nostres articles estan escrits per experts en el sector i t’ajudaran a descobrir tractaments o productes revolucionaris que estem segurs que et seran de gran ajuda.

Subscriu-te a la newsletter!

Compartim tot el que cal saber per garantir el teu benestar. No us perdeu cap dels nostres articles.